Семейство от Blind Side обвинява Майкъл Охер в опит за разтърсване

...
Шон и Лий Ан Туохи наричат ​​твърденията на Майкъл Охер,
Коментари Харесай

Шон и Лий Ан Туохи наричат ​​твърденията на Майкъл Охер, че са се обогатили за негова сметка, "странни", "нараняващи и абсурдни" и част от " shakedown" от бившия офанзивен играч на NFL, чиято връзка със семейството е вдъхновение за филма "The Blind Side".

В изявление, публикувано за първи път във вторник от адвоката Мартин Сингър до TMZ.com и по-късно получено от Асошиейтед прес, Сингър каза, че Туохи са с разбито сърце и обвини Охер, че е заплашил да им внуши негативна история, освен ако не платят него 15 милиона долара.

Сингър каза, че Туохи се надяват Охер да съжалява за последните си решения и че могат да се помирят.

„Междувременно обаче те няма да се поколебаят да защитят добрите си имена, да се противопоставят това разтърсване и отхвърляне на този обиден съдебен процес“, се казва в изявлението.

консерваторство, инициирано от Tuohys през август 2004 г. - месеци след като той навърши 18 години.

„Охер откри тази лъжа за негово огорчение и смущение през февруари 2023 г., когато научи, че консерваторството, към което той се е съгласил въз основа на това, че това ще го направи член на семейство Туохи, всъщност не му е осигурило никаква семейна връзка с Туохи," според неговата петиция.

При консерваторството консерваторът е законно разрешен да вземат решения от името на друго лице, без технически да го правят член на семейството. Лицето с увреждане или друго предизвикателство трябва само да подпише правилните правни документи, за да предостави попечителството, както направи Oher.

Съгласно законите за осиновяване, осиновеният законно става постоянен член на семейството на кандидата.

Законите за осиновяване се различават според щата, като няколко щата налагат възрастови ограничения за осиновяване. Тенеси, родният щат на Oher и Tuohys, е сред щатите, които позволяват на възрастни да осиновят някой, който е над 18 години, според адвокатската кантора Anderson Hunter.

Наличието на опекунство също играе роля за лицето финанси. Настойникът или съ-настойниците обикновено имат власт над финансите и личните дела на лицето, което наблюдават.

Охер се премества при Туохи точно преди последната си година в гимназията и по-късно посещава алма матер на Шон Туохи, Мисисипи. Охер иска пълно осчетоводяване на активите му - като се има предвид, че историята на живота му е донесла милиони долари и той казва, че не е получил нищо.

Охер, който никога не е бил фен на филма за живота му, също моли в петицията Туохи да бъдат санкционирани и да бъдат задължени да платят както компенсаторни, така и наказателни обезщетения, определени от съда.

Изявлението на семейство Туохи казва, че идеята, че са искали да спечелят от Охер, е „не само обидна, тя е очевидно нелепа“. В изявлението се отбелязва, че Tuohy струват "стотици милиони долари" и идеята, че те биха "съугодни да задържат няколко хиляди долара" противоречи на вярата.

"Те постоянно се отнасяха към него като към син и едно от трите им деца", каза Сингър в изявлението. „Отговорът му беше да ги заплаши, включително да каже, че ще пусне негативна история за тях в пресата, освен ако не му платят 15 милиона долара.

В изявлението се казва, че агентите са договорили малък аванс от продуцентската компания за номинирания за Оскар филм „The Blind Side“, който е базиран на книгата, написана от приятеля на Шон Туохи Майкъл Луис. Това включваше „малък процент от нетните печалби“, разделени поравно с Tuohys, които „изпълниха този залог“.

Певицата отбелязва, че съществуват доказателства в чековете за участие в печалбата и счетоводните отчети на студиото за филма, който спечели Оскар на Сандра Бълок за превъплъщението й в Лий Ан Туохи.

Когато Охер отказа да осребри това, което изявлението нарича „чекове за малка печалба“ като част от неговите „усилия за разтърсване“, в изявлението се казва, че Tuohys депозира дела на Охер в доверителна сметка, създадена за сина му.

Семейство Туохи настояват, че са получили „нито едно пени“ като консерватори на Охер и са го създали само за да му помогнат със здравно осигуряване, шофьорска книжка и прием в колеж. В изявлението се казва, че Туохи няма да се противопоставят на желанието на Охер да прекрати тяхното попечителство.

Шон Туохи каза, че въпросното попечителство няма нищо общо с филма, а е имало за цел да помогне на Охер, тъй като той е бил назначен да играе в Ole Мис, където Шон Туохи също беше играл футбол и беше активен бустер.

„Казаха, че единственият начин, по който Майкъл може да отиде при Оле Мис, е ако той действително е част от семейството“, каза Туохи, добавяйки, че тъй като Охер е бил на 18 по това време, консерваторството е начин да се направи това се случва законно, тъй като той беше твърде стар, за да бъде законно осиновен. „... Свързахме се с адвокати, които ни казаха, че не можем да осиновяваме на възраст над 18 години; единственото, което можехме да направим, беше да имаме попечителство. Бяхме толкова загрижени, че е нагоре и нагоре, че направи така, че биологичната майка да дойде в съда."

Сингър каза в изявлението, че Охер е опитвал това "няколко пъти преди", само за да накара адвокатите да спрат да го представляват, след като са научили истината. Изявлението нарече това „циничен опит“ като част от най-новото книжно турне на Охер.

Охер беше общо 23-ият избор в драфта през 2009 г. от Мисисипи и той прекара първите си пет сезона с Балтимор Рейвънс, с които спечели Супербоул. Той изигра 110 мача през осем сезона на NFL, включително през 2014 г., когато започна 11 мача за Tennessee Titans. Охер завърши кариерата си с две години в Каролина.

За последно той игра през 2016 г. и беше пуснат през 2017 г. от Carolina.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР