Шома Уно защити титлата си и донесе трети медал за

...
Шома Уно защити титлата си и донесе трети медал за
Коментари Харесай

Шома Уно зарадва Япония на световното

Шома Уно отбрани купата си и донесе трети орден за домакините на международното състезание по фигурно пързаляне в японския град Сайтама.

Двукратният олимпийски медалист, който се оправи с травма на глезена тази седмица, не беше в най-хубавата си форма, само че направи четири чисти четворни скока, с цел да получи 196.51 точки за волната си стратегия и да приключи с общ резултат от 301.14 точки.
 Александра Фейгин се класира за волната стратегия на Световното състезание по фигурно пързаляне
Александра Фейгин се класира за волната стратегия на Световното състезание по фигурно пързаляне

Зае 24-то място в късата стратегия, откакто извърши всички механически детайли в композицията си

Уно легна по тил на леда след осъществяването си, до момента в който приемаше бурните овациите на домашната аудитория.

" Днешното показване надалеч не беше съвършено, само че направих всичко, което мога в този миг и дадох всичко, което имах ", сподели 25-годишният олимпийски бронзов медалист Уно, откакто стана първият японец, защитил международната си купа.

" Имаше доста неуверени скокове. Последните две седмици бяха доста сложни за мен, бях в неприятна форма... Не се справях добре на интернационалните надпревари вкъщи в предишното и в действителност се веселя, че най-сетне съумях. Това значи доста за мен ", добави Уно.

Исторически първи орден от шампионат на планетата за Република Корея завоюва Джун-ван Ча, откакто получи най-хубави персонални резултати от 196.39 точки за волната стратегия и 296.03 общ брой, с цел да вземе среброто.

18-годишният Иля Малинин от Съединени американски щати, който беше втори след късата стратегия, направи неточност в два от заложените пет четворни скока във волната си стратегия и взе бронза.

Малинин приземи първия четворен аксел на Световно състезание, само че не съумя да се оправи с другите скокове и остана трети с 288.44 точки.

Победата на Уно постави завършек на златна седмица за Япония, откакто Каори Сакамото резервира купата си при дамите, а Рику Миура и Рюичи Кихара завоюваха първото злато на страната при спортните двойки.

Световното състезание в Сайтама приключва на следващия ден с галаспектакъла на медалистите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР