Шолц убедил Орбан да не участва в гласуването за Украйна.

...
Шолц убедил Орбан да не участва в гласуването за Украйна.
Коментари Харесай

Politico: Шолц убедил Орбан да не участва в гласуването за Украйна

Шолц убедил Орбан да не взе участие в гласуването за Украйна. По време на полемиката за започването на договарянията за присъединение на Украйна към Европейския съюз немският канцлер Олаф Шолц е поканил унгарския министър председател Виктор Орбан " да излязат за малко и да пият кафе “. Това е споделил самият Шолц пред останалите представители на Европейски Съюз на кръглата маса за договаряния, оповестява.

След диалог сред Шолц и Орбан, последният напуснал залата. Идеята на немския канцлер, както оповестява Politico, направи допустимо вземането на решение за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз с нужното единогласие - правилото се ползва, като се вземе поради отсъствието на един от представителите на Европейски Съюз.

Събеседниците на изданието признават, че дейностите на немския канцлер са изненадали Брюксел, защото решението е взето, а унгарският министър председател към момента може да каже, че не е дал своя вот за него. След договарянията Орбан написа в обществената мрежа Фейсбук, че позицията му по въпроса към момента е " срещу “.

В същото време страните от Европейски Съюз не съумяха да се спогодят за пакет от помощи за Украйна в размер на 50 милиарда евро. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че решението е отсрочено за изключителна среща през януари заради ветото, наложено от Виктор Орбан.

" Две отстъпки на една среща на върха са прекалено много за продажба вкъщи в Унгария “, изясни един от европейските чиновници пред Politico във връзка решението на унгарския министър председател.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР