Шоколадовата фабрика в град Своге заема ключово място на картата

...
Шоколадовата фабрика в град Своге заема ключово място на картата
Коментари Харесай

Шоколадовата фабрика на Монделийз Интернешънъл в гр. Своге с нова супер скоростна и иновативна линия за шоколадови бонбони

Шоколадовата фабрика в град Своге заема основно място на картата на интернационалния производител на шоколад, бисквити и сладки произведения -Монделийз Интернешънъл. В нея се създават голям брой разнородни артикули, както и емблематичните шоколади „ Своге ", които през тази година празнуват своя 25-и рожден ден, дружно с 25-тата годишнина от придобиването на шоколадовата фабрика в град Своге от световната интернационална компания.

За Монделийз шоколадовата фабрика в гр. Своге е пионер в новаторските и сложни планове, а разнообразната продуктова гама - вафли, бонбони и шоколадови блокчета, я нарежда като скъп актив. Тя е и пилотна фабрика и център за разработка на голям брой нови артикули и процеси, преди да се открият производствата и разраснат световно в системата на компанията.

Честванията за компанията съответстват и със старта на нова пакетажна линия за шоколадови бонбони. За инсталацията и въвеждането й в употреба Монделийз Интернешънъл влага над 22 млн. лева През последните 3 години компанията концентрира напъните си върху нова технология за пакетиране на бонбони за оптимизация и ускорение на индустриалния развой, запазвайки обичания усет и външен тип на продуктите. Новата линия е с внушителните размери на футболно игрище и може да създава до 6 600 бонбона в минута. Благодарение на новаторската апаратура компанията съумява да усили разнообразието от артикули, създадени в страната ни.



Заводът в Своге е скъп и с опциите си за произвеждане на по-комплексни за осъществяване артикули с крем, добавки, многокомпонентни пълнежи. Единствено в Своге Моднелийз Интернешънъл създава шоколад с фъстъци и карамер,, който се предлага в 27 страни на 4 континента - Европа, Австралия, Южна Америка и Азия. „ Шоколадовата фабрика е основна за Монделийз при производството на голям брой произведения в международен мащаб. В България произвеждаме както местни артикули, като шоколади „ Своге ", по този начин и интернационалните емблематични марки, като Milka. Днес, фабриката доближава индустриален размер от над 32 хиляди тона годишно, най-високият размер създаван в миналото в нея, като продукцията ни се популяризира в близо 40 страни на 6 континента ", разяснява Анна Маринкова - шеф на завода на Монделийз в град Своге.

Към днешна дата, в завода са заети близо 550 души, а Монделийз е вложила повече от 106 милиона лв. в град Своге и района за последните 10 години. Средствата са вложени за поддръжка на локалните общности, понижаване на личния екологичен отпечатък върху природата и оптимизация на индустриални процеси. В разследване на вложенията към днешна дата шоколадовата фабрика на Монделийз рециклира до 99% от своите боклуци, получени от индустриалния развой.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР