Шоколадовата диета набира все по-голяма популярност най-вече сред дамите, които

...
Шоколадовата диета набира все по-голяма популярност най-вече сред дамите, които
Коментари Харесай

Шоколадовата диета, която се превърна в истински хит

Шоколадовата диета набира все по-голяма известност най-много измежду дамите, които желаят бързо да влязат във форма. Тя допуска консумация само на вода, кафе и шоколад. Само за седмица е допустимо да свалите 3-6 непотребни кг, само че този режим може да има и доста отрицателни последствия. 
Има няколко разновидността на шоколадовата диета. Най-предпочитан е италианският.
Правила на шоколадовата диета
Шоколадовата диета допуска съблюдаване на следните правила:
Преди да започнете режима, би трябвало да се подготвите. В деня преди началото на диетата премахнете всички нездравословни храни от менюто си. Това се отнася за мазни, пържени храни, кисели храни и сладкиши. Не забравяйте да пиете задоволително вода.
За диетата би трябвало да консумирате единствено естествен шоколад със наличие на какао минимум 72%, без добавена захар . В краен случай можете да употребявате млечен шоколад.
Захарта и солта би трябвало да се отстраняват изцяло.
В допълнение към водата по време на диетата, можете да пиете зелен чай и билкови отвари.
Забранени са алкохолни питиета, плодови и зеленчукови сокове, както пакетирани, по този начин и домашно приготвени.
Кафето се пие настрана, а шоколадът може да се яде 3 часа след потреблението на кофеиновата напитка.
Зеленчуците и плодовете би трябвало да отсъстват от менюто ви, в случай че спазвате класическия вид на шоколадовата диета.
Към този способ за намаляване може да се придържате не повече от 1 път за 30 дни. Експертите даже предлагат да има период от 2-3 месеца или повече.
Шоколадовата диета е извънредно стресираща за тялото и може да се окаже същинско тестване за него. 
Класическа шоколадова диета
Класическата версия на диетата се съблюдава за интервал от една седмица. Трябва да ядете по 100 гр шоколад дневно, като го разделите на три равни елементи. Едно хранене може да бъде сменено с какаова напитка, която се подготвя в нискомаслено мляко.
Три пъти дневно би трябвало да пиете чаша кафе, което оказва помощ за пускане на метаболитните процеси в организма. Метаболизмът се форсира приблизително с 1-4%, което значи, че процесът на отърваване от наднорменото тегло е по-бърз. Кафето не би трябвало да е подсладено.
Тази алтернатива за шоколадовата диета е сложна, тъй че би трябвало да се ползва с нараснало внимание и с непрекъснато наблюдаване на положението ви.
Италианска шоколадова диета
 8 навика, които ви пречат да отслабнете 8 навика, които ви пречат да отслабнете
Ако желаете да започнете да водите здравословен метод на живот, не бързайте да го вършиме преди да се запознаете с някои детайлности. Д...
Това е най-предпочитаният вид на шоколадовата диета, защото менюто е най-разнообразно. Режимът включва потреблението на 30 гр шоколад на ден. 
Диетата е целесъобразно да се съблюдава за период от една седмица, само че в случай че е належащо, нейната дълготрайност може да се удвои. В този случай можете да свалите до 8 кг.
Менюто на италианската шоколадова диета е следното:
Зеленчукови салати с дресинг - сосовете би трябвало да са с ниско наличие на мазнини Супа от пилешко филе Паста от твърда пшеница Плодове и зеленчуци - само че в никакъв случай не консумирайте грозде и банани дружно, защото те са висококалорични Два литра минерална вода на ден Недостатъци на шоколадовата диета:
Спазването на режима може да докара до недостиг на витамини, което способства за обостряне на хроничните болести.
 Кой шоколад да похапваш съгласно зодията си? Кой шоколад да похапваш съгласно зодията си?
Без подозрение е апетитен, а в умерени количества е даже потребен, а също по този начин оказва помощ и за повишението на равнищата на серотонин - хормона на...
По време на  шоколадовата диетата тялото не се прочиства.
Може да се появи възприятие на уязвимост и унесеност, защото менюто е извънредно нискокалорично.
Кафето и шоколадът могат да предизвикат утежняване на работата на сърцето и кръвоносните съдове, да нарушат естественото действие на черния дроб. По време на диетата скоростта на метаболитните процеси се забавя.
Противопоказания:
Преди да започнете шоколадова диета, би трябвало да се запознаете с противопоказанията, които има тя. Режимът не е подобаващ за хора със следните болести и недоволства:
Захарен диабет, свръхчувствителност към захар Кандидоза - гъбичките, които предизвикват това заболяване, са извънредно чувствителни към захарта Алергия към шоколад Повишена прочувствена възбудимост - кофеинът и теоброминът, които участват в какаовите зърна, имат емфатичен освежителен резултат. Това може да повлияе негативно на действието на бъбреците, сърцето и кръвоносните съдове, да предизвика повръщане, повишение на налягането и да усили уринирането. Високо кръвно налягане - скокът в кръвното налягане, който може да бъде провокиран от приема на кофеин, е недопустим за хора с анамнеза за хипертония.
Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР