Шоколадът. Сладък, млечен, считан за „храна на боговете“ от древните

...
Шоколадът. Сладък, млечен, считан за „храна на боговете“ от древните
Коментари Харесай

Може ли шоколадът да е част от диетата?

Шоколадът. Сладък, млечен, считан за „ храна на боговете “ от античните индианци, както и за лекарство, използвано от европейците. Може да се употребява като повсеместен подарък за другари, семейство, гаджета и служи добре за опрощение. Помага по време на тъжните моменти, във времена на стрес и яд.

Полезен за всяка страст, само че нездравословен за фигурата. Но дали в действителност е по този начин? Ако сте човек, който сега пази диета, най-вероятно първото, от което сте се отказали, са били сладките неща и тестените произведения. Във всеки един режим е неразрешено даже една хапка от тези вкусни храни и по тази причина множеството хора не си помислят да минават през щандовете за десерти, когато пазарят. Но в действителност, шоколадът не е толкоз нездравословен, колкото си мислим. Възможно е той да бъде включен в здравословното ни ястие и в това време да понижим килограмите.

Колко потребен е шоколадът?

Доста. Проучвания демонстрират, че черният шоколад може да усъвършенства сърдечната активност и кръвообращението, защото оказва помощ за възобновяване на гъвкавостта на артериите като в същото време не разрешава на белите кръвни кафези да прилепнат към стените на кръвоносните съдове. Освен това черният шоколад е цялостен с минерали като калий, цинк, селен и желязо.

Шоколадът също ви оказва помощ да се чувствате по-добре. Това става с помощта на съдържащия се в него фенилетиламин, който оказва помощ на мозъка ви да отделя ендорфини, които се грижат за хубавото ви въодушевление. В същото време шоколадът съдържа флавоноиди като кверцетин, който е мощен антиоксидант и защищава клетките от увреждане от свободните радикали. Те се образуват от действия като дишане, пиянство и хранене и предизвикват оксидативен стрес. Но в случай че той е повече от нужното, това води до утежняване на здравето и може да аргументи сърдечни заболявания и рак. Флавоноидът може да помогне срещу това.

Направете място в диетата си за шоколад

Ако обичате шоколад, не се отхвърляйте от него. Включете черния тип в менюто си и не се тормозете за фигурата си. Но това не значи да ядете единствено от вкусния десерт. Може да си позволите няколко части след вечеря, само че ще би трябвало да поработите във фитнеса по-късно. Ако смятате, че няма да можете да се удържите и ще изядете цялостен шоколад едновременно, то тогава си вземете по-малки разфасовки или си разделяйте частите с другар.

Яжте нещо друго с шоколада

Ако сте човек, който купува цялостен шоколад, само че счита да изяде единствено няколко късчета, би трябвало да внимавате тъкмо какъв брой са те. Проучвания демонстрират, че може да ви се окаже мъчно да спрете единствено на едно-две части, тъй като множеството хора залагат на десерти с доста захар в тях, което ги кара да не се насищат. Затова, яжте шоколад с парче сирене или плод, тъй като по този метод ще приемете нещо, което е хем сладко, хем солено.

Ако внимавате по какъв брой шоколад ядете по време на диетата ви, тогава може да се насладите на това наслаждение без да се чувствате отговорни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР