Шоколадът се оказва много полезен, при това все едно дали

...
Шоколадът се оказва много полезен, при това все едно дали
Коментари Харесай

½ шоколад на ден е ОК за сърцето и кръвното: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Шоколадът се оказва доста потребен, освен това все едно дали естествен или млечен и това не е единствено наше мнение. Изследване върху 300 000 души, осъществено от Бейлър Клидж го потвърди научно. На това сме посветили и нашия сегашен лайфхак.

Данните на учените са безспорни: шоколадът работи добре на сърцето, понижава риска от исхемична болест и други болести на най-важния орган в човешкия организъм. Влияе позитивно на хората, които страдат от проблеми с кръвното и кръвоносните съдове.

Разбира се, значима е и дозата. Според учените съвършената е от 30 до 45 грама или тъкмо от 1/3 до ½ шоколад дневно. Световната здравна организация също „ разрешава” дори и 50 г шоколад дневно, тъй като при такова количество съдържимата в него захар не е рискова за индивида. Преди това „ разрешената” доза дори беше двойна. Изследването за позитивните качества на шоколада сервира и друга сензация. Оказва се, че обичаният десерт покачва положителния холестерин.

Разбира се, учените вършат значимото конкретизиране, че не трябва да се яде шоколад с високо наличие на палмово масло. То е застъпено и в по-скъпите артикули, само че в евтините в действителност е допълнително.

Друго настоящо проучване разруши мита, че шоколадът е най-големият зложелател на зъбите. Всъщност, той е съвсем безпристрастен във въздействието си върху тях, за разлика от в действителност рисковите карамелени производни – бонбони за смучене и всевъзможни други типове артикули, в това число известните хапове против гърло.

В същото изследване е разрушен и митът за чудодейните качества на водите за уста. Оказва се, че те в действителност убиват нездравословни микроорганизми, само че дружно с това погубват и потребните, което е опасност за здравето, тъй като те го пазят като стражи „ на подстъпите” към нашата сърцевина. Особено във време на ковид, чийто главен вход е точно устата.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР