Шоколадът съществува от 1100 г. пр.н.е., когато ацтеките и други

...
Шоколадът съществува от 1100 г. пр.н.е., когато ацтеките и други
Коментари Харесай

Кой е най-скъпият шоколад в света: Топ 10

Шоколадът съществува от 1100 година пр.н.е., когато ацтеките и други мезоамерикански нации стартират да подготвят шоколадови питиета. Но откакто през XIX в. Джон Кадбъри от Англия основава развой на емулгиране за приемане на корав шоколад, той се трансформира в един от най-популярните хранителни артикули в света. Това е единственият хранителен артикул, който децата могат да ядат и да употребяват без доста подканяне от страна на родителите си.

Освен това шоколадът е апетитен и здравословен. Известно е, че те освобождават химикали в организма, които карат човек да се усеща по-добре. Цената не трябва да е проблем, когато става въпрос за този необикновен деликатес. Ето кои са 10-те най-скъпи шоколадови бонбони в света.

 10. Черни трюфели Amedei Toscano в шоколадова кутия със Сваровски от the-chocolate.com - $294
 width=
Всеки от тези черни трюфели е запълнен с шампанско, преди да бъде декориран със златни листенца. Кутията също способства за лукса на този артикул, защото е с неповторим дизайн, в който са употребявани общо 450 кристала Swarovski.

 
9.Шоколадови бонбони с ядивно злато от DeLafee - $508

 width=

Вероятно най-скъпият мултипакет от шоколадови блокчета, който в миналото бихте могли да си купите. Въпреки това те са малко по-добри, в сравнение с бихте очаквали от опаковка, взета от локалния магазин. Тази кутия съдържа осем дребни шоколадови блокчета, всяко от които е покрито със златни листенца. Шоколадовите бонбони, или " Златни трюфели ", са швейцарски шоколадови бонбони, създадени от шоколад Grand Cru от Еквадор.

8.Кутия с разнородни лакомства на Michel Cluizel - $895
 width=
Тази фамилна шоколадова компания, ръководена от Michel Cluizel, основава шоколадови произведения от 1948 година насам. Тази кутия съдържа опаковки от 400 разнородни шоколадови лакомства, всички от които са ръчно направени. Клиентите също по този начин имат опция да персонализират кутията съгласно персоналните си желания.

7.Le Grand Louis XVI от Debauve & Gallais - $900
 width=
Някои от шоколадите, предлагани в тази кутия, са с процентно наличие на какао до 99%. Debauve & Gallais, френски производител на шоколад, е основан през 1800 година от Sulpice Debauve. По-късно към него се причислява племенникът му Антоан Галае.
 
6. Шоколадови бонбони от злато и диаманти - $1250
 width=
В тази кутия има 12 шоколада с покритие. Четири от тях са от 22-каратово злато, четири са от солидно сребро, а последните четири са украсени със сладки диаманти. Шоколадите са направени от кралската сбирка на cocoa gourmet.

 5.Cadbury Wispa Gold Chocolate - $1 628
 width=
Създаден от известната марка шоколад Cadbury, известният бар Wispa е опакован в ядливи златни опаковки. Това е отклоняване от нормалните им оферти, защото те са по-известни с това, че са налични, само че вкусни.

4.Chocopologie Chocolate Truffle by Fritz Knipschildt - $2 600
 width=
Създадени от Fritz Knipschildt, тези ръчно направени шоколадови бонбони са направени с най-хубавите налични съставки. Опаковката на шоколадовите бонбони е също толкоз добре премислена и притегля феновете на шоколада да похарчат тази сума за кутия шоколадови бонбони.

 
3.Swarovski studded Chocolates- $10,000
 width=
Концепцията за тази кутия шоколадови бонбони е резултат от съдействието сред Harrods и Patchi. Шоколадовите бонбони са основани от ливански шоколатиер. Всеки от 49-те шоколада е деликатно опакован в ръчно тъкана индийска коприна и по-късно подложен в велурена обвивка. След това шоколадовите бонбони са в допълнение усъвършенствани, защото са украсени с копринени рози, злато и кристали Swarovski.

2.Golden Speckled Egg - $11 107

 width=
Шоколадовите яйца са обичани на фамилията, изключително към Великден. Въпреки че този шедьовър се приписва на Уилям Кърли, в действителност основаването на това яйце е лишило три дни на седем шоколатиери. То е потопено в шоколад Amadei от Венецуела и е напълнено с разнородни първокласни шоколадови изкушения. Сред тях са шоколади с усет на розмарин и зехтин, плодове от хвойна и карамел мусковадо. Външността на шоколадовото яйце е образна приятност с деликатно направена украса и спомагателни шоколадови бонбони.IMG_265

 
1.Le Chocolate Box - Щатски долар 1,5 млн. $
 width=
Тази кутия съдържа освен необятна гама от изискани шоколадови бонбони от Lake Forest Confection, само че и бижута от персоналната сбирка на Simon Jewelers. Отворете кутията и с наслада ще откриете огърлици, пръстени, гривни и обеци... Концепцията се основава на убеждението, че двете неща, нужни за съблазняването на една жена, са шоколад и диаманти. Може би фактът, че са подготвени да платят 1,5 млн. $ за способ за съблазняване, е задоволителен за увещание.

 Източник: bxgclub.com

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР