Шоколадът несъмнено е най-любимият сладкиш на много хора по цял

...
Шоколадът несъмнено е най-любимият сладкиш на много хора по цял
Коментари Харесай

Вкусни факти за шоколада

Шоколадът безспорно е най-любимият сладкиш на доста хора по целия свят. Наистина е доста мъчно да се откри човек, който да не го обича! Естествено, въпреки всичко, би трябвало да консумирате шоколад умерено, в противоположен случай това ще се отрази отрицателно на организма ви.

1. Древните маи не употребявали монети като пари, вместо това обменяли какаови зърна. Историците считат, че са ги използвали като валута, от която правели шоколад.

2. Войниците в някои американски военни елементи през ХVІІІ век получавали заплатите си в шоколад.

3. Шоколадът е по-полезен за здравето от целувката. Учените са открили, че шоколадът способства повече за по-добрата мозъчна функционалност и предизвиква производството на повече ендорфини спрямо целувката, която също оказва здравословно влияние върху организма.

4. Какаото форсира бързото възобновяване след натоварена физическа подготовка. Това е обвързвано с огромното количество минерали и хранителни субстанции, включени в какаовата напитка.
Ето за какво е значимо дамите да си похапват шоколад без скрупули
Шоколадът е едно от дребното сладки изкушения, на което дамите мъчно могат да устоят. Трудно е човек да не се изкуши от тези дребни, каф...
Прочети повече
5. Черният шоколад е богат на антиоксиданти. Има лековит резултат върху сърдечно-съдовата система и намалява кръвното налягане. Ако се употребяват всеки ден единствено по 100 грама естествен черен шоколад, това доста понижава риска от сърдечни болести.

6. Всяко общоприетоо блокче шоколад съдържа почти 50 мг кофеин. Същото количество ни дава и една чаша кафе еспресо.

7. Белият шоколад в действителност не е шоколад. Той се прави от какаово масло, а не от нормалните смлени зърна. Поради обстоятелството, че маслото е безвкусно, се разрежда с млечна лой, овкусява се и се подслажда със захар.

8. Названието „ шоколад ” идва от думата, употребена от ацтеките – „ чоколатъл “, която значи „ горчива вода ”. Причината е, че истинският усет на шоколада, преди да бъде изобретена захарта, е горчив. Днешният му сладостен усет се дължи точно на нея, а не на свойство на самия шоколад.

9. Какаовото дърво се наричало още „ храна на боговете ”. Ученият-ботаник Карл Линей бил същински фен на шоколада. През 1753 година той нарекъл какаовото дърво „ Theobroma cacao “, което безусловно може да се преведе като „ Какао, храната на боговете “.
Възможно ли е шоколадът да докара до главоболие
Шоколадът е едно от най-известните и обичани сладки изкушения на всеки, въздейства позитивно на прочувственото ни положение, съдържа антиокс...
Прочети повече
10. През ХVІІІ век шоколадовото мляко било изобретено на остров Ямайка от ирландския ботаник Ханс Слоун. Хората, живеещи на острова, му дали зърна от дървото, които той смесил с мляко, с цел да утоли жаждата си. Така се родило познатото през днешния ден на всички ни какао.

11. В света съществуват 4 съществени разновидности на шоколада. Повечето хора се заблуждават, че има единствено черен, млечен и бял шоколад. Въпреки това, можете да намерите и ярък тип. Светлият шоколад се състои от 32% какао.

12. Според американски учени, шоколадът включва над 600 разнообразни вкусови съставния елемент. Докато, да вземем за пример, в бялото вино има единствено към 200.

13. За да извършите 10 шоколадови блокчета, ви би трябвало годишна годишна продукция какаови зърна от цяло дърво.

14. Американската шеф-готвачка Рут Грейвс Уейкфийлд изобретила фамозната американска шоколадова бисквитка през 30-те години на ХХ век. Тя желала да почерпи гостите на своето заведение със сладки, само че заменила маслото с шоколадови късчета. Така се получил един от най-популярните американски сладкиши.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР