Шоколадът е едно от изкушенията, на които е много трудно

...
Шоколадът е едно от изкушенията, на които е много трудно
Коментари Харесай

Защо никога да не ядем бял шоколад

Шоколадът е едно от изкушенията, на които е доста мъчно да устоим. Той е наслаждение за небцето и има редица изгоди за здравето, защото е скъп източник на минерали и антиоксиданти, които оказват помощ да подобрим притока на кръв и да понижим равнищата на холестерола в кръвта.
 Защо черният шоколад е
Защо черният шоколад е " супер храна "

Хранителна добавка, а не десерт

Но това не се реализира, в случай че ядем какъвто и да е шоколад, тъй като в случай че не сортираме, истината е, че единствено трупаме калории. Затова би трябвало деликатно да разпознаваме и открояваме другите типове шоколад.

Бял шоколад

Започваме с един артикул, който неправилно даже е наименуван шоколад и това е белият шоколад. Истината е, че той не не съдържа безусловно никакво какао. Съдържа обаче доста какаово масло - мазнината на какаовото зърно.

Белият шоколад има 20% какаово масло, 14% млечни субстанции и най-вече захар от всички типове шоколад - над 55%.
 Снимка 429900

Млечен шоколад

Млечният шоколад съдържа какао, само че в най-хубавия случай то не надвишава 40%. Останалите съставки обаче са виновни за прибавянето на всички калории: мляко, какаово масло и доста захар.

Като предписание, млечният шоколад би трябвало да е формиран от над 10% какаова маса и повече от 12% мляко . Европейските правила дефинират минималното наличие на какаова маса да е 25% .

Тъмен шоколад

И по този начин незабелязано стигаме до същинския шоколад - тъмния, който е с доста високо наличие на какао. В идеалния случай той би трябвало да се състои от най-малко 70% какао, а от време на време даже и 85% .
 Снимка 429901

Сладкият мрачен шоколад е с какаова маса над 15% и наличие на мляко под 12% . Горчиво-сладкият естествен шоколад е формиран минимум от 35% какао (какаова маса и какаово масло), 1/3 захар, ванилия и от време на време лецитин.
 Защо шоколадът побелява
Защо шоколадът побелява

И по какъв начин да го избегнем

Черният шоколад без захари, който в множеството случаи съдържа 100 % какао, съставлява чиста какаова маса и е прочут като горчив шоколад. Добавени са единствено малко мазнини, с цел да може да се получи твърда субстанция. Това е автентичен шоколад със мощен и бездънен мирис, който рядко е прелестен за небцето, пишат от Hola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР