Шоколадът е полезен за паметта заради съдържащите се в него

...
Шоколадът е полезен за паметта заради съдържащите се в него
Коментари Харесай

Полезен ли е шоколадът за паметта?

Шоколадът е потребен за паметта поради съдържащите се в него флаваноли, заяви в. " Дейли мейл ".

Флаванолите усъвършенстват вниманието, скоростта на обработването на информация, работната памет и гладкостта на речта у възрастните хора. Шоколадът ободрява и хората, които не са си доспали.

Храните, с които всяка зодия би трябвало да внимава

Учените от университета на Акуила са изследвали какво става в мозъка няколко часа откакто човек хапне шоколад, както и резултата на постоянното му приемане. За задачата те са прегледали резултатите от предходни писания. Много от тях насочват към позитивен резултат на флаванолите върху мозъка. Повечето проучвания за нескончаем банкет на шоколад са направени с възрастни хора. При тях черният шоколад усъвършенства доста мозъчната функционалност, изключително в случай че тя към този момент е леко нарушена.

Откриха още потребни свойства на шоколада

Заедно с изгодите, не би трябвало да бъдат забравяни и страничните резултати на шоколада и какаото, предизвестиха учените. Това е на първо място неговата калоричност, съдържащите се в него кофеин и теобромин, както и добавяните в него захар и мляко. По тематиката Откриха метод да залъжем неистовия апетит за шоколад Какъв шоколад избира българинът и кои са новите трендове? Нова мода в кулинарията: Скакалци с шоколад и ягоди (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР