Шоколадът е едно от малките изкушения в живота, от които

...
Шоколадът е едно от малките изкушения в живота, от които
Коментари Харесай

Натуралният шоколад и ползите за регулиране на кръвното налягане

Шоколадът е едно от дребните изкушения в живота, от които не желаеме да се отхвърляме без основателна причина. А в случай че сме почитатели на натуралния, който е с високо наличие на какао и по-горчив усет, към този момент имаме още една причина да не стопираме да си го хапваме (в рационални количества, схваща се).

Според извършено ново изследване от американски учени, натуралният шоколад има обилни изгоди за сърдечно-съдовата система и повлиява дейно равнищата на кръвно налягане, намалявайки риска от развиване на хипертония, както и от появяването на тромби.

Хипертония е, когато силата, която кръвта упражнява върху артериите в тялото, стане прекомерно висока. Като есенциална се дефинира тази хипертония, за която няма открита причина. И точно тя се повлиява дейно от постоянната консумация на мрачен шоколад.

А това е повече от добра вест, тъй като в повечето случаи диагнозата е точно такава, а като затруднения от нея могат да се развият коронарна артериална болест, сърдечна непълнота или да се стигне до инсулт.

Високото кръвно налягане може да се контролира не само с лекарства, само че и с няколко основни промени в метода на живот - повече придвижване, по-малко нездравословна храна и надзор на тежестта. А в този момент към тях може да прибавим и яденето на естествен шоколад.

Той би трябвало да е с най-малко 50% наличие на какао. И колкото по-високо е то, толкоз повече флаваноиди съдържа и толкоз повече са изгодите за здравето ни. Освен това натуралният шоколад е страховит източник на фибри, желязо, магнезий, фосфор и цинк, прецизират от Medical News Today.

Учените въпреки всичко прецизират, че са необходими още проучвания, с които да се откри в елементи връзката сред потреблението на естествен шоколад и регулирането на кръвното налягане. Но и тези обстоятелства са ни задоволителни, с цел да имаме опрощение и през днешния ден да не пропуснем обичаното си сладко прелъщение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР