Шоколадът е едно от любимите ни прегрешения и няма как

...
Шоколадът е едно от любимите ни прегрешения и няма как
Коментари Харесай

Правилната доза шоколад за здраво сърце

Шоколадът е едно от обичаните ни провинения и няма по какъв начин да не бъдем щастливи, когато разберем, че е потребен освен за положителното ни въодушевление.

Според последно изследване, оповестено в Европейския вестник за превантивна кардиология, шоколадът се грижи за здравето на сърцето , само че в избрани количества.

Консумацията на шоколад сред един път и три пъти седмично понижава риска от коронарна артериална болест на сърцето с 8%. Това е изводът от обобщението на шест проучвания, направени в границите на пет десетилетия на три континента.
 Снимка 491019

Според учените, шоколадът поддържа здрави кръвоносните съдове на сърцето. Но от значително значение е уточнението, че този резултат не е същият при хора с диабет и затлъстяване.
 Шоколадът, шкафът, хладилникът и по какъв начин да го съхраняваме вярно
Как вярно да съхраняваме шоколада

За да му се любуваме по-дълго

Също по този начин, описаните седмични сред една и три порции би трябвало да бъдат по не повече от 30 грама всяка . Ако ги надхвърлим и да вземем за пример ги удвоим, то тогава резултатът няма да бъде позитивен, а по-скоро негативен за сърдечното ни здраве, предава Medical Daily.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР