Шокиращото изявление означава, че Клоп ще сложи край на осем

...
Шокиращото изявление означава, че Клоп ще сложи край на осем
Коментари Харесай

Легендата Юрген Клоп напуска Ливърпул /видео/

Шокиращото изказване значи, че Клоп ще постави завършек на осем и половина годишното си мениджърско ръководство на " Анфийлд ".

Клоп ще остане като един от най-хубавите мениджъри в историята на Ливърпул, откакто през акцията 2019/20 година ги изведе до първата в историята им купа във Висшата лига.

" Огромен потрес! " - почитателите на Ливърпул реагираха за първи път на известието на Клоп, написа Eurosport.

Германецът ги изведе до славата на Шампионската лига и през предходния сезон, а също така подвигна Купата на Англия, Купата на лигата, Суперкупата на УЕФА и Световната клубна купа на ФИФА.

" Мога да схвана, че това е потрес за доста хора в този миг, когато го чуват за първи път, само че явно мога да го обясня - или най-малко да се опитам да го обясня ", съобщи Клоп пред клубния уеб страница в петък.

" Обичам безусловно всичко в този клуб, обичам всичко в града, обичам всичко в нашите последователи, обичам тима, обичам личния състав. Обичам всичко. Но това, че към момента вземам това решение, ви демонстрира, че съм уверен, че то е това, което би трябвало да взема ".

" Въпросът е, че, по какъв начин да кажа, силата ми се изчерпва. Сега нямам никакъв проблем, явно, знаех го към този момент от по-дълго време, че ще би трябвало да го разглася в един миг, само че в този момент съм безусловно добре. Знам, че не мога да правя тази работа още веднъж и още веднъж, и още веднъж, и още веднъж ", сподели още той.

 

" След годините, които имахме дружно, след цялото време, което прекарахме дружно, и след всички неща, през които преминахме дружно, уважението към теб набъбва, любовта към теб набъбва и най-малкото, което дължа, е истината - и това е истината ".

Ливърпул също по този начин удостовери, че помощник-мениджърите Пепийн Лийндърс и Петер Кравиц, както и треньорът по развиването на елита Витор Матос, ще изоставен " Анфийлд " в края на акцията.

Клоп добави: " Казах на клуба още през ноември ".

" Когато седяхме дружно и говорехме за евентуални подписи, за идващия летен лагер и дали можем да отидем където и да било, се появи мисълта: " Не съм сигурен, че тогава към този момент съм тук " и самият аз бях сюрпризиран от това. Явно стартирам да мисля за това ".

" Не стартира [тогава], само че, несъмнено, предишния сезон беше нещо като супер сложен сезон и имаше моменти, в които в други клубове евентуално решението щеше да бъде: " Хайде, доста ти благодаря за всичко, само че евентуално би трябвало да се разделим тук или да приключим тук. Очевидно тук това не се случи. За мен беше супер, супер, супер значимо, че мога да оказа помощ за връщането на този тим в релсите ".

" Това беше всичко, за което мислех. Когато осъзнах много рано, че се е случило, че това е в действителност добър тим с голям капацитет и супер възрастова група, супер характери и всичко това, тогава можех още веднъж да стартира да мисля за себе си и това беше резултатът. Не е това, което желая [да направя], а просто това, което считам, че е 100% вярно ".

Президентът на Fenway Sports Group - притежателят на клуба, Майк Гордън добави: " На първо място, от името на Джон Хенри и Том Вернер, бих желал да заявя нашата дълбока благодарност към Юрген. От единствено себе си се схваща, че ще бъдем извънредно натъжени от загубата освен на управител от подобен диаметър, само че и на човек и водач, към който изпитваме голямо почитание, признателност и обвързаност ".

" В същото време изцяло почитаме желанията му и аргументите, заради които той реши, че актуалният сезон ще бъде последният му в Ливърпул. В сходство с изразеното предпочитание на Юрген, ще оставим изчерпателните почести за по-подходящ миг, само че все пак, ще бъдем неточни, в случай че не използваме опцията да потвърдим, че назначението му остава една от най-големите благословии за времето, в което сме притежатели ".

" Невероятните достижения през миналите години приказват сами за себе си, както и насладата, която Юрген и неговият екип донесоха на всички нас, последователите. Неговите многочислени достижения в никакъв случай няма да бъдат одобрявани за даденост. Ако си присвоим една сентенция, която е синоним на различен популярен управител на Ливърпул, Юрген Клоп " направи хората щастливи " и ние сме изцяло уверени, че той ще продължи да го прави до окончателното си овакантяване ".

" Свидетелство за нестихващия професионализъм на Юрген и непрекъснатата му ангажираност към най-хубавите ползи на ФК Ливърпул е, че до решението му се стигна по метод, който разрешава опазване на нормалната активност до края на мандата му, като в същото време ни дава опция да се подготвим за бъдещето ".

" Нашият приоритет в този момент е двоен. Първо, да подсигуряваме, че напредъкът, реализиран на терена през този сезон, ще се резервира през последните месеци на акцията. Второ, да продължим надлежната инспекция зад кулисите, която ще разреши на отдела ни за футболни интервенции да се приспособява към бъдещето без Юрген ", уточни още той.

" Както постоянно, тези упоритости ще бъдат преследвани в най-хубавия интерес на клуба и неговите последователи и ние ще осведомяваме почитателите, когато настъпи доста развиване. И най-после, бих желал да употребявам опцията да изкажа нашата признателност към Юрген за всичко, което е направил и продължава да прави за футболен клуб " Ливърпул ". Благодаря ти, Юрген. Когато пристигна времето, в никакъв случай няма да вървиш самичък ".

Клоп може да напусне " Анфийлд " с още сребърни оценки, защото на 25 февруари Ливърпул ще се изправи против Челси във финала на Купата на Лигата.
Освен това Ливърпул се намира на върха в таблицата на Висшата лига и е в елиминационните стадии на Лига Европа.

 

Харизматичният немец постави завършек на 30-годишното очакване на " алените " за купа през лятото на 2020 година, когато неуморимият му тим, грижливо построен през целия му мандат, изрично си обезпечи първото място във Висшата лига при оставащи седем мача.

 

Почитан от почитателите още от първите седмици на престоя си в Мърсисайд, Клоп към този момент беше донесъл шестата европейска купа на клуба през миналата година, когато Тотнъм Хотспър беше надвит с 2:0 в Мадрид при второто следващо присъединяване на алените във финала на Шампионската лига.

 

Преди да поеме управлението на " алените ", в биографията на Клоп към този момент попадаха две трофеи от Бундеслигата, купа на Германия и край в Шампионската лига, извоювани по време на седемгодишния му престой в Борусия Дортмунд.

 

Пътят му като състезател стартира - и в действителност приключва - във FSV Mainz 05, където прекарва цялата си кариера, преди да се пенсионира на 34 години.

 

Както самият той един път призна, не е бил най-талантливият състезател на света, само че е успявал да компенсира всички дефекти с помощта на острото си схващане на играта.

 

Тази дарба да ползва опита си се демонстрира в преместването на позицията от нападател в централен полузащитник с напредването на кариерата му и води до повече от 300 професионални изяви.

Това се оказва и съвършената подготовка за треньорската му кариера, която стартира през 2001 година, когато окачва обувките си и се реалокира непосредствено в дубъла на клуба, на който към този момент е служил 11 години.

 

След като Клоп подписа още едно удължение на контракта си през април 2022 година, " алените " подвигнаха Купата на Англия за първи път по време на неговото ръководство и едвам не приключиха на второ място във Висшата лига и Шампионската лига.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР