Шокиращо видео се появи в социалните мрежи от протестите във

...
Шокиращо видео се появи в социалните мрежи от протестите във
Коментари Харесай

Жълтите жилетки окървавиха Франция, Ума Търман се оказа в центъра на събитията

Шокиращо видео се появи в обществените мрежи от митингите във френския град Бордо. При конфликтите сред полицията и " жълтите жилетки “ се е взривила граната, която откъснала дясната ръка на мъж. На фрагментите се вижда по какъв начин той се превива от болежка и крещи от смут до момента в който други хора му оказват помощ да стигне до доктор.

Пак в Бордо протестиращи разрушиха магазин на " Apple ". Част от техниката в него е била открадната. Всички силови служби в страната са мобилизирани. В Париж са арестувани 1550 протестиращи. Във френската столица актрисата Ума Търман се оказа в центъра на вълнения. В обществените мрежи тя разгласява своя фотография, на която е обградена от " жълти жилетки ". " Париж през днешния ден. Димни гранати и полиция на всички места ", написа тя.

Според формалните данни в митингите са взели участие общо 125 000 души, от които 10 000 в Париж. Френският министър председател Едуар Филип прикани за единение. Очаква се в околните дни президентът Еманюел Макрон да направи особено послание към жълтите жилетки. Протестът им стартира в средата на ноември като неодобрение против повишението на акцизите за горивата. И макар че властта се отхвърли от това решение, общественото напрежение не стихна, а прерасна в придвижване против политиката на кабинета като цяло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР