Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол коментира изчезването на

Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол коментира изчезването на ...

Извънредна новина за изчезналия шеф на Интерпол.

Шокиращо! Изчезна президентът на Интерпол Как Интерпол коментира изчезването на президента си Подозират в корупция изчезналия президент на Интерпол

Президентът на Международната полицейска организация „Интерпол” Мън Хунвей, който е в неизвестност от 29 септември, може да е задържан от китайските спецслужби в Пекин, пише „Le Monde”, позовавайки се на свои източници. Изчезването на Хунвей не е свързано с наказателно преследване срещу него, твърди събеседник на изданието.

По данни на китайските медии, 64-годишният Хунвей е бил отведен за разпит, веднага след като е кацнал в страната миналата седмица. Според изданието, задържането му може да е свързано с борбата за влияние след управляващите кръгове в страната. Шефът на „Интерпол” е и зам.-министър по обществената сигурност на Китай. Все още няма информация за актуалното му местонахождение.

Мън Хунвей оглави „Интерпол” през 2016 година. Съпругата и децата му живеят в Лион, където се намира щаб квартирата на организацията. На 29 септември Хунвей заминава за Китай. От този момент следите му се губят, пише Блиц. Сигналът за изчезването му бе подаден от неговата жена. От „Интерпол” заявиха, че са запознати със съобщенията за "предполагаемото изчезване" на президента си и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай.

Източник: marica.bg