Шокиращите фактури бяха издадени от топлофикацията във Велико Търново. Там

...
Шокиращите фактури бяха издадени от топлофикацията във Велико Търново. Там
Коментари Харесай

Шокираща фактура: 70 лева за кубик топла вода

Шокиращите фактури бяха издадени от топлофикацията във Велико Търново. Там назрява всеобщо неодобрение против високите сметки за ноември.

Повече от 10 години Владислава Андреева и фамилията й употребяват услугите на " Топлофикация ". Досега за топлата вода плащала по 10,80 лева за пространствен метър. На 12 декември обаче остават сюрпризирани.

" Беше цялостен потрес, тъй като се оказва, че сметката за моето четиричленно домакинство е на " скромната " сума от 238,65 лева, което значи, че съгласно документа, който сме получили, ние сме употребявали девет кубика топла вода и изискуем тази сума. Но има и жилищни здания във Велико Търново, където клиентите ще би трябвало да заплатят по 70 лева за един кубик ", описа Владислава Андреева.

За един кубик топла вода тя ще би трябвало да заплати към 26 лв., а средното ползване за една фамилия във Велико Търново е сред 2 и 3 кубика. Оказва се, че с последното решение на Комисията за енергийно и водно контролиране топлоцентралата във Велико Търново е трансформирала цените, като другите клиенти ще заплащат съгласно мощността, нужна за погряване на водата. Това било оповестено единствено на уеб страницата на сдружението.

От управлението отхвърлиха отговор. Владислава счита да съди " Топлофикация ", а доста други търновци се готвят да се откажат от парното.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР