Шокиращи снимки на един от граничните пунктове с Турция ни

...
Шокиращи снимки на един от граничните пунктове с Турция ни
Коментари Харесай

Митничари по маратонки и анцузи тарашат коли на Капитан Андреево

Шокиращи фотоси на един от граничните пунктове с Турция ни карат да се замислим, какво става в тази страната и по какъв начин е допустимо физическият и паспортният надзор да се прави от хора, които вървят на работа по спортни екипи, маратонки и дънки.

Като пасажер виждаш панорама, която те шокира и те кара да се смееш с глас, а мислено се питаш "Дали не съм във Индия? ".

Ето описа на пасажер, който се е сблъскал онлайн с тази панорама и фотосите, които ни даде:

При влизането в България през Граничен пункт "Капитан Андреево " ни бяха обработени и тествани паспортите от граничен служител на реда, подреден с бяла ризка и бадж, които, когато завърши инспекцията ни пожела лек път.

Метри по-късно мъж без бадж, с спортен екип, бели маратонки и фланелка с надпис,,Гранична Полиция‘’ ни даде устно разпореждане, съпроводено с жестове да отворим багажника за инспекция.

Първоначално се стъписахме, само че той стартира самоуверено да рови в багажника и да къса чантите без да ни дава пояснения.

При питане към еднообразен чиновник, ни бе обяснено,че това са чиновници, водещи се на служба – помощник, защита /граничен надзор и би трябвало да им спомагаме. На въпрос: "А за какво вървят облечени по този метод "?, той отговори, че бил доста дребен, с цел да дава такива отговори.

До тук сме без думи от видяното, само че същото ни кара да си задаваме въпроса за тази служба, и какви са привилегиите на тези спортно облечени чиновници, които правят физически и паспортен надзор. Същите имат ли правото да работят и боравят с персоналните ни данни от паспортите и за какво са облечени по този метод.

Липсата на всякаква информация за тези чиновници и самата обстановка е толкоз странна, че в даден миг, в случай че ни изнудват за пари или изчезне нещо от багажа при самата инспекция от въпросните лица, ние пасажерите ще сме в обстановка на неведение и безумие по какъв начин да разбираем, кой е правил контрола. Единственото което ще можем да разбираем в такава обстановка е, че сме български жители, лишени от правото на информация и сме длъжни да спомагаме за всичко и на всеки при инспекцията във граничен пункт, та даже и чиновниците да са с спортен екип и дънки.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР