Шокиращи признания за състоянието на ядрената енергетика в Украйна и

...
Шокиращи признания за състоянието на ядрената енергетика в Украйна и
Коментари Харесай

Шокиращо: Украйна призна за нов Чернобил

Шокиращи самопризнания за положението на нуклеарната енергетика в Украйна и заканите, които носи тя, направи някогашният народен представител от Радата Евгений Мураев. Видеото с речта е оповестено в YouTube канала на политика, предава БГНЕС.

Ядрената енергетика на Украйна поражда безпокойствие и може да докара до злополука, сподели Мураев.


Евгений Мураев

"Те не се опасяват от нас, само че ние сме рискови. Виждате и чувате доста специалисти, които споделят, че Чернобил може да се повтори ", предизвести ексдепутатът.

Мураев акцентира, че нуклеарната енергетика на страната е в „ трагично положение “. Всички регламенти от дълго време са остарели и промишлеността продължава да работи в административен режим, добави политикът.

Инцидентът в атомната електроцентрала в Чернобил се случи през нощта на 26 април 1986 година, експлодира реакторът на енергоблок № 4.

Голямо количество радиоактивни субстанции бе изпуснато в околната среда. Според заключенията на специалистите, главната причина за случая са груби нарушавания на разпоредбите за употреба на атомната централа, осъществени от личния състав на четвърти блок.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР