Шокиращи подробности от зверството, извършено на 4 януари 2012-а вечерта,

...
Шокиращи подробности от зверството, извършено на 4 януари 2012-а вечерта,
Коментари Харесай

Любовен триъгълник и ревност уби Дореми Джорлева

Шокиращи детайлности от зверството, осъществено на 4 януари 2012-а вечерта, излага в претекстовете си съдията от Окръжния съд във Враца Иван Маринов, който осъди злодея Пламен Джорлев на 20 години затвор. От доживотни решетки екзекуторът се отърва единствено поради съкратеното произвеждане, направените признания, и това, че е изказал страдание за стореното от него.

Името на Дореми, дружно с тези на още 22 дами, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе във връзка дебатите в обществото за Истанбулската спогодба.

В Дир.бг ви описваме истории за дами, подложени на домашно принуждение. Някои са се оплаквали на разнообразни институции, само че без резултат.

В основата на закононарушението се оказва любовницата на Джорлев и ревността на 43-годишната Дореми. Пламен се срещнал преди две години с врачанка, до момента в който правел ремонт в дома й. Връзката му с тази жена се оказва съдбовна за брачната половинка му. Той продължавал да освежава жилището й, а при започване на ноември 2011-а връзките сред двамата се задълбочили.

Джорлев оставал все по-често в дома й, взел да й оказва помощ и при подобренията и организацията на новооткрития й магазин за облекла втора ръка. В средата на ноември Пламен заменил фамилния автомобил с колата на изгората си. Двамата съставили и “запис на заповед”, с която дамата се задължила до края на 2012 година да доплати на любовника си 15 000 лв.. Сумата се равнявала на разликата в цената на двата автомобила.

Дореми схванала както за интимната връзка на мъжа си, по този начин и за промяната на колите. Чашата преляла, откакто брачната половинка прочела любовен есемес. Горещото писмо станало мотив за скандал на 3 януари през нощта.

На идната заран Дореми отишла на работа, само че там не споделила с никого за абсурда сред нея и брачна половинка й. Колегите й обаче забелязали, че била очевидно обезпокоена и разтревожена. Същата вечер, към 17.20 часа, Пламен с автомобила си отишъл да вземе жена си от работа.

Двамата напуснали града, а по време на придвижването на огледалото за назад виждане Дореми забелязала накит, който бил благосъстоятелност на любовницата. Ядосана от това тя го откъснала и го изхвърлила. Двамата още веднъж почнали да се карат. Движели се към Монтана, само че на едно от отклоненията Пламен завил към Вършец. Тогава той блъснал грубо жена си по главата като й счупил темето.

Дореми извикала и останала неподвижна, а Пламен траял да кара. Направил десен завой, поемайки в посока към село Главаци и на разстояние към 260 метра от разклона спрял автомобила. Слязъл от него и отворил вратата от към страната на брачната половинка си. Забелязал, че тя към момента е жива, защото издавала „ хъркащи " звуци, само че вместо да й окаже помощ или да я откара в болница, я свлякъл на земята.

Затискал поредно корема и гърдите й с коленете си и дърпал ръцете й. Така я потрошил и обезобразил в допълнение. После избутал тялото на брачната половинка си в близката канавка, върнал се при колата, взел от задната седалка якето й, с което я завил. Качил се на автомобила и тръгнал назад към Враца. На разстояние към 60 метра след разклона, той изхвърлил в околните шубраци първо шала, а по-късно и дамската чанта на брачната половинка си, които били останали в автомобила.

По пътя провел диалог с любовницата си. Спрял пред жилищния блок, където живеел, и влезнал в мазето. Взел две бутилки със алкохол за горене, качил се в колата и се върнал на мястото, където бил изоставил тялото на Дореми. Залял го с течността и го запалил. Изчакал няколко минути и откакто се убедил, че огънят няма да загасне, се върнал във Враца. Вече бил взел решение да разгласи брачната половинка си за изчезнала.

По тази причина на връщане към града той два пъти се обадил на обичаната си като й споделил, че се е скарал с жена си и не знае къде е. Разказал й, че откакто я взел от работа, тя е поискала да слезе на спирката на площад “Благоев” във Враца, че той я е оставил там и по-късно повече не я е виждал. Още същата вечер той звънял по телефоните на приятелки на Дореми и им разказал същата версия. Стигнал до там, че в 20.15 часа изпратил известие от мобилния си, на телефона на брачната половинка си с текст: „ Къде си, обади ми се, диря те на всички места. " Запазил известието в паметта на апарата.

На идната заран той оповестил в полицията, че жена му е изчезнала. Пламен Джорлев заблуждавал следствието до 13 януари, когато се издънил на детектора на лъжата и завел криминалистите в местността „ Дъбравата”, където изхвърлил и запалил натрупа на брачната половинка си. Там били открити останките от обгорялото тяло, наръфани и разхвърляни от кучета.

„ Съзнавайки страданието на брачната половинка си, Джорлев е показал неявяване на съчувствие и безчовечност, изразени посредством равнодушие към положението й и отвод за оказване на помощ. Начинът, по който е направил убийството, приказва за неоправдана завист, озлобление и отплата към жертвата”, написа в претекстовете на съда.

В тях се споделя още, че не може да се приказва за осъществяване на ликвидиране в положение на афект, защото след нанасянето на съдбовния удар Пламен е подхванал подготовка за изтриване на следите от закононарушението. Събраните доказателства по делото пък сочат, че Джорлев е блъснал повече от един път Дореми, а всичките удари са били нанесени с особена свирепост с тъп предмет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР