Шокиращи кадри от железопътната гара в Лвов, важен град в

...
Шокиращи кадри от железопътната гара в Лвов, важен град в
Коментари Харесай

Хиляди бежанци задръстиха гарата в Лвов в опит да избягат от войната

Шокиращи фрагменти от железопътната гара в Лвов, значим град в Западна Украйна, покрай граница с Полша, се популяризират в обществените мрежи. На тях се виждат хиляди хора, струпали се на перона, които се пробват да се качат на влаковете за прилежащата страна.
 
Осигурени са безвъзмездни влакове, само че местата не стигат. Място за багаж няма и непотребния се изхвърля непосредствено на перона. До вагоните се позволяват единствено дами и деца, мъжете сред 18 и 60 година подлежат на ресурс и не могат да напущат страната.

 

Бежанска вълна продължава да се усилва. Полските управляващи, които в събота сутринта цитираха кръглата цифра от 100 000 души, пристигнали от началото на спора през Граничен контролно-пропусквателен пункт Медука, я покачиха на 115 000 души няколко часа по-късно. По прогнози, допустимо е броят на бежанците от Украйна да доближи 1 млн души.

Украинците са посрещнати в Пшемисл със сълзи, само че и радостни крясъци от техните родственици, пристигнали да ги вземат с коли от Полша, само че и от няколко западни страни - Германия, Дания или Италия - на огромен паркинг покрай гарата, оповестява Агенция Франс Прес. " Не желаеме да бягаме от една страна в друга и да молим за поддръжка, само че този път в действителност се нуждаем от нея ", споделя 34-годишната Анна от Киев

Българското държавно управление откри осведомителния портал https://gov.bg/bg/ukraine в помощ на хората, напускащи Украйна. На него е поместена цялостна информация за условията на граничния надзор при влизането в България, посочени са инструкции за нужните документи за идентичност и така нататък Платформата има опция и за подаване на сигнали за помощ и евакуация на жители. Порталът обработва информация за доброволци и донори.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР