Шокирани сме от няколко неща, които днес се случиха в

...
Шокирани сме от няколко неща, които днес се случиха в
Коментари Харесай

ГЕРБ: Петков оповести красифицирана информация и изложи на риск живота на военнослужещи

Шокирани сме от няколко неща, които през днешния ден се случиха в Народното събрание. Едно от тях е оповестението от страна на премиера Кирил Петков за осъществяване на военна интервенция от страна на български военнослужещи. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание, съобщи Нова телевизия.

„ Операцията се прави може би сега от работа " Военна информация ". Надявам се интервенцията да е съгласувана с министъра на защитата и се надяваме президентът също да е известен. Държавната комисия за класифицирана информация също би трябвало да се произнесе допустимо ли е и при какви условия министър-председателят да оповестява такава информация. Това е освен аматьорщина, само че и опасност за националната ни сигурност. Това е жестоко посягане върху сигурността на хората, изпратени там”, добави тя.

По думите й министър председателят има достъп до класифицирана информация, като от ГЕРБ упорстват за отговори доколко той може да оповестява такава.

„ Ако се окаже, че Петков навън съвещание оповестява такава информация, а няма право, той предстои на тежки наказания от правоохранителните органи. Настояваме за инспекция. Ако се окаже, че лъже-няма да сме сюрпризирани. Но желаеме мнение на президента, както и привикване на КСНС”, безапелационна е Атанасова.

Тя добави още, че е шокиращо, че министър-председателят Кирил Петков няма отговор на въпросите за Gemcorp и така наречен „ просто меморандум “.

„ Шокирани сме и, че претендент на Българска народна банка получава заплашителни СМС-и да не взе участие в обществено оповестена процедура”, сподели още тя.

На въпрос дали от ГЕРБ подозорат, че заканите към Любомир Каримански да пристигнали от лице от ръководещите, Атанасова отговори по този начин:

„ Нямам никакви съмнения, оставям на вас да извършите инспекция и да се обясни кой го е заплшавал. Сигурно някой има интерес да го заплашва. Вероятно този, който към този момент една седмица проваля парламентарните комисии и употребява за разменна монета решението за Българска народна банка. ПГ на ГЕРБ няма интерес от всичко това. Имаме интерес банковата система да е стабилна”, добави депутатът.

Във връзка със свадите, които се развихриха към кандидатурата на Политическа партия за началник на Българска народна банка Андрей Гюров Десислава Атанасова разяснява по този начин:

„ Той си е подал документите, кандидатствайки за поста, без въпросната тапия да бъде легализирана както изисква законът. Когато се организираше чуването изненадващо тази заверка се появи на уеб страницата на МОН. Според нас и съгласно процедурните правила, това е станало много след приключване на периода за подаване на нужните документи”, съобщи Атанасова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР