„Шокирани сме. Не знаем какво да мислим. Медиите казват, че

...
„Шокирани сме. Не знаем какво да мислим. Медиите казват, че
Коментари Харесай

Бабата на терориста от Нова Зеландия: Шокирана съм, очевидно не е бил с ума си

„ Шокирани сме. Не знаем какво да мислим. Медиите споделят, че го е възнамерявал дълго време. Очевидно не е бил с мозъка си”. Така баба на терориста Брентън Тарант - Мари Фицджералд разяснява жестоките набези в две джамии, при които починаха 50 души.

„ След презокеанските пътувания се промени изцяло. Вече не беше момчето, което познаваме”, декларира старата жена, представена от Нова телевизия.

И през днешния ден в доста страни по света имаше церемонии в памет на жертвите, които стигнаха 50. Някои от тях са чужденци, като фамилиите им занапред схващат, че околните им са в описите с убитите.

Сред жертвите са и брачният партньор на Амбър – Наим, както и 21-годишния ѝ наследник. „ Първо, не желаех да споделям на никого, че Наим е измежду убитите. После нямаше по какъв начин и споделих. За страдание е той”, споделя почернената жена.

Имамът на втората джамия, атакувана от терориста, е измежду оживелите. Той има вяра, че кървавото нахлуване няма да разцепи обществото на островната страна. „ Няма проблем в това, че ти вярваш в едно, а аз имам вяра в друго. В края на краищата, всички сме човешки същества. Ние сме най-хубавото създание на Господа. Трябва да живеем дружно и в мир”, декларира Ибрахим Абделхаим.

Вероятно за по-малкия брой жертви във втората джамия, която нападна Тарант, заслуга има и Абдул Азис. Роденият в Афганистан мъж нападнал терориста и го замерил с устройство за четене на кредитни карти.„ Изпусна пушката и стартира да бяга. Аз го подгоних. Той влезе в колата си, а аз взех пушката и я хвърлих по него като копие. Счупих стъклото на колата му и видях, че се изплаши. Той ме напсува и даде газ, с цел да се измъкне”, споделя Азис.

По-малко от минута след този конфликт, Брендан Тарант бил задържан от двамата служители на реда, които блъснали колата му със своята и го задържали на тротоара край пътя.

Тази неделя в християнските храмове в Нова Зеландия, молитвите бяха за душите на починалите в джамиите. Някои от ранените към момента са с в сериозно положение. Нова Зеландия остава в най- високо равнище на паника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР