Шофьорските книжки на младите водачи ще бъдат прибирани, ако те

...
Шофьорските книжки на младите водачи ще бъдат прибирани, ако те
Коментари Харесай

Ново 20: КАТ прибира книжките на шофьорите, ако не са преминали специален курс

Шофьорските книжки на младите водачи ще бъдат прибирани, в случай че те не са минали курс по „ рисково шофиране “. Такава мярка плануват от Министерство на вътрешните работи, с цел да понижат злополуките по пътищата, изключително тези с младите водачи, излиза наяве от отчет на вътрешния министър Валентин Радев до Министерски съвет, написа "Монитор ".
В него се показва, че занапред ще се разисква тази мярка, която е заимствана от Австрия. Там за период от 3 до 9 месеца след приемане на удостоверение за правоуправление лидерът би трябвало да изкара въпросния курс. Той включва шофиране на лед, мокра настилка, мощен дъжд и така нататък Ако обаче той си спести образованието, то тогава книжката му автоматизирано ще става невалидна.
Смята се, че младите водачи са извънредно рискови поради слабата си подготовка. Данните сочат, че като участници в придвижването на възраст от 18 до 24 години са починали 60 души и са били ранени 1170 младежи и девойки. От тях като водачи гибелта си са намерили 26 индивида, а ранените са били 593. Пътниците, които са потърпевши поради невниманието им, пък са стряскащата численост от 33 514 души, а пешеходците 5107.
„ Тези и други позитивни практики, прилагани в европейските страни, предопределят и по-високите познания и умения на техните водачи, което дава отражение и върху честотата на тежките произшествия допускани от новите водачи. За ограничение на броя на тежките произшествия, допускани от новите водачи, в нашата страна би следвало да се подхващат ограничения за изменение в стратегиите за образование продължителността и обсега на образование и инспекцията на знанията и уменията “, показва вътрешният министър.
В отчета се упорства да се заимства опит и от Франция, където младежите стартират да карат при извънредно строги условия още от 15-годишна възраст. Така те получават на практика умения доста по-рано от българските си сътрудници.
От силовото ведомство желаят и основаване на система за регистрация на тежките пътнотранспортни катастрофи, позволени от нови водачи. Така ще се види къде са грешките по време на образованието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР