Шофьорски курсове, които са обявени на промоционални цени от по

...
Шофьорски курсове, които са обявени на промоционални цени от по
Коментари Харесай

Автошколи взимат пари за 31 часа обучение, кандидатите карат едва 10

Шофьорски курсове, които са оповестени на промоционални цени от по 250 лв., създават убийци на пътя. Причината е, че зад по-ниската сума се крие измама за кандидат-водачите.
 
Вместо наложителните по закон 31 часа, които ще получат като образование против примерно 500 лв., те карат най-вече 10. Така школата икономисва пари, а младите водачи получават книжки без да са се подготвили задоволително добре.

„ Не са карали нито на мрачно, нито на мокро, нито на автомагистрала. След това взимат брошура и излизат на пътя, където виждате какво се случва ”, изясни пред " Монитор "  Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевши в произшествия.

Само на Коледа при тежка злополука край Враца починаха петима души, а други двама бяха тежко ранени. Ден преди този момент трима младежи от Харманли също откриха гибелта си поради висока скорост - близо 220 км/ч в обитаемо място.
 
И двете съществени аргументи за тежките произшествия са несъобразената скорост и незадоволително положителната подготовка на водачите. „ Кандидат-шофьорите сами се съгласяват да се разписват в листовете за извършено образование. След всяко шофиране те би трябвало да попълнят документ, в който да отбележат какъв брой време са карали. В множеството случаи това е най-вече час дневно, с цел да могат да се вземат повече курсисти. В листовете обаче записват, че са карали по над 4-5 часа, и се подписват ”, признават пред изданието от огромна столична школа за образование на водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР