Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в социалните

...
Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в социалните
Коментари Харесай

Нова измама: Предлагат 1500 лв. за шофьорска книжка без изпит

Шофьорски книжки без явяване на изпити предлага страница в обществените мрежи. Цената на услугата за категория “В ” е 1500 лв.. Уверението е, че против тази сума ще бъде получен изцяло действителен и безупречен документ. Според експерти обаче най-вероятно става дума за лъжлива скица, която цели бърза облага.



Шофьорски книжки без потребност от листовки и кормуване за няколко категории предлага фейсбук страницата. Интерес има - десетки са въпросите за цена. Тя става ясна след питане през мобилно приложение на посочен от създателя телефонен номер. Цената е 1500 лева и върви с дълго пояснение, което откакто бъде прочетено, създателят изтрива.



Обещанието е, че срокът на годност е 10 години, като по-късно документът може да бъде възобновен на гишетата на Пътна полиция, които “няма да имат капка подозрение, защото всичко е изрядно ”. Търговецът дава обещание да изпрати фотография на готовия документ, а по-късно и банкова сметка за възнаграждение на услугата.



Според експерти обаче става дума за машинация, като това излиза наяве още на изречението, че книжките се издават от автошколи.

" Ние нямаме достъп до осведомителните системи. Има си специфичен протокол, който от Автомобилна администрация по време на изпита, а след това отива в Пътна полиция. Абсолютна машинация, както са телефонните измами, по този начин и тук ”, сподели Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по автомото подготовка.

Ако се допусне, че въпреки всичко зад обявата стои механизъм за издаване на подправена шофьорска брошура, то хората, които самоуверено разгласяват разгласи и насочат запитвания не би трябвало да не помнят, че и в тази ситуация с подправените шофьорски книжки важи предизвестието: " пазаруването и продаването е закононарушение ". Наказва се със затвор.

" Всеки лидер, който си разреши да употребява такова неистинско удостоверение за ръководство на МПС, го грози наказване отнемане от независимост до 8 години, Всеки, който изготви подобен документ за да го продаде и получи полза го грози отнемане от независимост до 10 години ", сподели юристът Виталий Чаушев.

" Тази брошура, която те ще я купят няма да бъде годна. В момента, в който го спрат на пътя този човек, надлежно в сървъра излиза, че той няма досие, че той не се е явявал на изпит и ред други неща ", сподели Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по автомото подготовка.

" Не съм защитавал лице по подобен проблем, само че съм давал такава консултация на български жител, който е открит да кара с неистинско удостоверение за ръководство на МПС в Австрия и му е наложена солидна санкция, като се водеше и наказателно произвеждане ", добави Виталий Чаушев.

От Съюза на преподавателите по автомото подготовка предвиждат взрив на предложение на подправени шофьорски книжки. Като една от аргументите показват новите правила при контролните точки, които усилват опциите за лишаване на шофьорската брошура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР