Шофьорската книжка ще бъде прибирана веднага от властите за период

...
Шофьорската книжка ще бъде прибирана веднага от властите за период
Коментари Харесай

В Италия ще отнемат завинаги книжката за повторно провинилите се пияни шофьори

Шофьорската брошура ще бъде прибирана незабавно от управляващите за интервал до три години, в случай че шофьорът е пил допълнително, преди да седне на кормилото.

По сходен метод ще се санкционират и използвалите дрога.

С лишаване вечно на шофьорската брошура пък ще се санкционират наново провинилите се за каране пияни и за бягство от местопроизшествието при осъществено ликвидиране на пътя.

Книжката ще се лишава краткотрайно на тези, които приказват по телефона, до момента в който карат, както и за каране с превишена скорост, за шофиране в насрещната лента, без колани или без каска за мотоциклетистите.

Тези драконовски ограничения се плануват в новия пътен кодекс и в проектозакона за сигурността на пътя по гледище на министъра на превоза Матео Салвини, който пледира за нулева приемливост към нарушителите. Документът с ограниченията от през днешния ден се преглежда от министерския съвет в Рим.

18 параграфа са изменени от пътния кодекс и те са свързани най-много с шофирането след приложимост на алкохол или опиати. Хванатият за първи път да кара пийнал ще бъде длъжен да конфигурира в колата си т.нар.устройство alcolock, което блокира включването на мотора при положение на по-висок алкохолен градус.Освен това хванатият да кара в пияно положение ще бъде изправен пред безспорна възбрана да употребява и най-малкото количество алкохол преди шофиране. За всички останали лимитът е от 0,5 година на литър.

Строги ограничения чакат и младите водачи. Удължава се от 1 на 3 години интервалът, през който преди малко взелите брошура ще мога да карат мощни коли. Ако пък невръстен бъде заловен да кара, ще би трябвало да чака до 24-годишна възраст, с цел да вземе първата си брошура.

Шофьорският документ ще се лишава за 15 дни на тези, които нарушат правилника за придвижване, в случай че имат останали единствено 20 точки в книжката си. Това ще се прави при надвишаване на разрешената скорост, при прекосяване на червен светофар, шофиране в лентата за насрещно придвижване и други, предава 24 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР