Шофьорка с Мерцедес е сътворила невиждан цирк в Черноморец, показва

...
Шофьорка с Мерцедес е сътворила невиждан цирк в Черноморец, показва
Коментари Харесай

Шофьорка разигра цирк в Черноморец, прави се, че не може да духа в дрегера, но съжали жестоко

Шофьорка с Мерцедес е сътворила невъобразим цирк в Черноморец , демонстрира информация на Флагман.бг. Случаят е станал тъкмо преди година - в края на юли 2017г, само че за него научаваме едвам в този момент, откакто има решение на Районния съд в Бургас.

Инцидентът

На 27 юли 2017 година край къмпинг „ Градина” дамата пътувала с лек автомобил " Мерцедес Е 240 ", до нея на пасажерската седалка бил очевидецът Захари В. Заради неспазване на дистанцията, дамата, чийто букви са Д.Н.М. засякла различен Мерцедес, който се движил в насрещното платно. Тя твърди, че ударът бил най-малък и няма материални вреди, по тази причина траяла по пътя си.

Другият участник в ПТП обаче твърди, че е избягала. Той счита, че вредата е много сериозна, тръгнал след нея и упорствал да спре, с цел да се схванат. Искал да подпишат двустранен протокол. Настигнал я на ул. " Иван Вазов " в Черноморец и извикал полиция.

На място органите на реда съставили на акт за нарушаване на разпоредбите за придвижване на дамата, като й го връчили и тя го разписала. Междувременно поискали да й вземат проба за съществуване на алкохол - наложително условия при злополука. В нито един от трите опита обаче дрегерът не можел да регистрира резултат. Явно шофьорката не е издишвала задоволително въздух в уреда, оправдала се, че " не може да духа повече ".

Заради това униформените й дали ваучър да отиде в медицински център, където да даде кръвна проба. Дамата обаче не изпълнила поставените от служителите на реда инструкции и не отишла до лабораторията, а се прибрала.

След като осъзнала, че поради нарушаванията, които е направила я грози санкция от 2000 лв. и отнемане от свидетелството за ръководство на автомобил за 2 години, дамата решила да оспори написания й акт, като в жалбата си показала, че той бил нечетливо написан и не била схванала какво би трябвало да направи.

Пред взетите показания на очевидците – пасажери и от двата автомобила. Всички доказателства сочат, че дамата е отговорна за настъпилото ПТП, тъй като не е спазила отдалеченост при разминаване с друго транспортно средство. В този случай законът планува санкция от 200 лв..

Заради това, че е напуснала местопроизшествието, без да се заинтересува дали са нанесени материални вреди, дамата ще бъде глоби със 100 лв. и лишена от шофьорската си брошура за период от 3 месеца.

Предвид, че е направила няколко проби да издуха избран размер от въздух, само че дрегерът не е отчел резултат, тя е трябвало да даде кръвни проучвания за алкохол или наркотични субстанции, само че не го е направила. Д.Н.М. ще бъда санкционирана с 2 хиляди лв. и лишаване на книжата за период от 2 години. Актът на КАТ Созопол е доказан в цялост от районен съд в Бургас.

С оглед на трите закононарушения, осъществени от Д.М., магистратите постановат общо наказване, което следва да бъде най-високо от всички, а точно – отнемане от шофьорска брошура за период от 24 месеца и парична санкция от 2 хиляди лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР