Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е

...
Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е
Коментари Харесай

През следващото денонощие се очакват снеговалежи. Шофьорите да карат внимателно!

Шофьорите, на които на следващия ден им се постанова да пътуват е належащо да потеглят на път с коли, готови за снеговалеж. Прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи. В четири области - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, е избран оранжев код за рисково време и за обилни превалявания. В 15 области е разгласен жълт код за евентуално рисково време - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Сломян, в които се чакат снеговалежи и увеличение на снежната завивка.
Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при снеговалеж, затруднява работата на профилираните машини и попречва пътуването на останалите водачи.
Пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за култивиране на настилките по републиканските пътища, с цел да се обезпечи пътуването при снеговалеж. При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на сектори, с цел да се избегне възникването на произшествия. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност.
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР