Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с

...
Шофьорите, на които утре им предстои пътуване, да тръгват с
Коментари Харесай

АПИ: Шофьорите да тръгват с подготвени за зимата автомобили

Шофьорите, на които на следващия ден им следва пътешестване, да потеглят с коли, готови за придвижване при зимни условия, поучават от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ).

Прогнозата на метеоролозите за неделя и понеделник е за захлаждане и в Северозападна и Северна България дъждът ще минава в сняг.

Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри, показват от АПИ.

На шефовете на 27-те регионални пътни ръководства е разпоредено да наблюдават прогнозите по региони и със повишено внимание да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове са обезпечени нужните количества сол, пясък, луга и химически субстанции.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР