Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя,

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя,
Коментари Харесай

АПИ ПРЕДУПРЕЖДАВА: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които им следва пътешестване в събота и неделя, да потеглят с коли подготвени за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и мощен северозападен вятър, което е причина за преспи и навявания, това оповестиха от АПИ посредством известие до медиите.

За събота е избран сигнален жълт код за рисково време в 26 области.

От Агенцията молят водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Блокирането на придвижването от транспортни средства с несъответствуващи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника, акцентират от институцията.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР