Шофьорите, на които днес им предстои пътуване, е необходимо да

...
Шофьорите, на които днес им предстои пътуване, е необходимо да
Коментари Харесай

Затвориха редица пътища за камиони над 12 тона заради снега

Шофьорите, на които през днешния ден им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия , предизвестяват от Агенция " Пътна инфраструктура (АПИ).

Националният институт по метеорология и хидрология дефинира жълт код за рисково време в областите Видин, Монтана, Враца, София-град, Софийска област, Перник и Кюстендил, в които се чакат снеговалежи и формиране на снежна завивка.

Поради изобилен снеговалеж и за снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на камиони над 12 т по Автомагистрала " Люлин ", посока излаз София. Идентично ограничаване е въведено по пътя Кюстендил - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево ", сред 10 - 56 км по автомагистрала " Тракия ", както и по дестинацията - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - Сливница. Обилен сняг вали и в региона на автомагистрала " Хемус ", там видимостта е понижена и поради падналата мъгла.

Временно се лимитира придвижването на камиони над 12 т по Автомагистрала " Струма " от п.в " Бобошево " в посока София за снегопочистване.

Временно се лимитира придвижването по път I-1 Видин - Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 заради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите, на които през днешния ден не им се постанова незабавно пътешестване в Северозападна България да се въздържат от пътешестване. Водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли би трябвало да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР