Шофьорите масово бойкотират плащането на глоби за нарушение по пътищата,

...
Шофьорите масово бойкотират плащането на глоби за нарушение по пътищата,
Коментари Харесай

МВР : Шофьорите масово не плащат глобите от електронни фишове

Шофьорите всеобщо бойкотират заплащането на санкции за нарушаване по пътищата, които са им наложени посредством електронни фишове. Това се схваща от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос, предава БГНЕС.
При издадени за интервала януари – май 138 335 електронни фиша, с санкции на обща стойност 21,5 млн. лева, платени са едвам малко над 6 млн. лева От Министерство на вътрешните работи признават още, че нямат противоположна информация от данъчните, каква част от изпратените за наложително събиране на обществени взимания за нарушавания по пътищата са били събрани. Значително по-висока е събираемостта при издаването на фиш от органите на “Пътна полиция ”. При издадени 157 150 фиша за интервала 01 януари – 19 юни 2017 година на обща стойност 3,422 млн. лева, платени са били 3,404 млн. лева Някъде по средата е събираемостта на санкциите от наказателни постановления. При издадени 96 791 наказателни постановления на стойност 14,1 млн. лева, събираемостта е малко над 10 млн. лева
Вътрешният министър прецизира, че сега се доработва Автоматизираната осведомителна система сред “Пътна полиция ” и Национална агенция за приходите, с цел да се обезпечи обмяна на информация за неплатените фишове и наказателни постановления, за тяхното наложително събиране от данъчните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР