Шофьорите, които имат сключена Гражданска отговорност в Олимпик ще имат

...
Шофьорите, които имат сключена Гражданска отговорност в Олимпик ще имат
Коментари Харесай

МВР отпуска няколко дни гратисен период на шофьорите със застраховки в Олимпик

Шофьорите, които имат подписана Гражданска отговорност в " Олимпик " ще имат гратисен интервал и няма да бъдат глобявани в околните дни от органите на КАТ при изтекла застраховка. Това заяви щефът на " Пътен надзор ", основен контрольор Росен Рапчев на брифинг през днешния ден. Хората единствено ще получават предизвестия да си възобновят застраховките.

В 00.00 ч. на 18 август влиза в действие автоматизираното преустановяване на всички полици, подписани с " Олимпик ", стана ясно тази седмица. Дружеството, което е със седалище в Кипър е оповестено в неплатежоспособност, а на 17 август ще бъде обнародвано решението за назначения му ликвидатор, което автоматизирано обезсилва полиците.

По общи калкулации у нас засегнатите от проблема коли са към 200 хиляди.

Първоначално от българската Комисия по финансов контрол обявиха, че всички водачи, сключили " Гражданска отговорност " и " Каско " с банкрутиралото сдружение, би трябвало още на 18 да създадат нови полици при различен осигурител. Последваха обаче сигнали от пострадали притежатели на такива коли, че е невероятно да задействат подписване на нови застраховки, защото актуалните полици не са освободени. Комисията по финансов контрол излезе със особено решение всички полици към " Олимпик " да бъдат анулирани в 00:00 часа на 18 август, с цел да се избегне заплахата от осигурителен празен ход.

Гаранционната система е изменена и хората могат да стартират подписване на нови наложителни застраховки „ Гражданска отговорност ” към различен осигурител, разясниха от КФН и предизвестиха: значимо е новата лавица да се подписва с дата 18 август!

От Министерство на вътрешните работи към този момент няма съответно конкретизиране какъв брой дни тъкмо ще трае гратисния интервал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР