Шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт спират да продават

...
Шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт спират да продават
Коментари Харесай

Шофьорите и ватманите в столичния градски транспорт няма да продават билети

Шофьорите и ватманите в столичния градски превоз стопират да продават билети в транспортните средства, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Целта е водачите да бъдат защитени от болест с ковид и да не бъде блокирана работата на публичния превоз.

Общината е почнала работа с медиатори в ромските махали, които да осведомят популацията за подобаващите ограничения за персонална хигиена против предаване на заболяването.

"За да избегнем някои опити за заобикаляне на разпоредбите, съм разпоредила медицински сестри да могат да връщат деца със признаци на разнообразни вирусни болести, даже когато разполагат с медицински бележки " уточни Фандъкова при започване на 10-ото съвещание на Столичния общински съвет. На всички 194 детски градини е предписана стерилизация на подови повърхности минимум 4 пъти дневно. Осигурени са нужните препарати и дезинфектанти за ръце. На този стадий достъпът на външни лица и родители в детските заведения е прекратен. Това предписание важи и за обществените ни домове. В тях също се извършва стерилизация по 4 пъти дневно, посочи кметът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР