Шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция, призовават

...
Шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция, призовават
Коментари Харесай

Пътната обстановкa: Ето какви са временните ограничения на пътя /...

Шофьорите да съблюдават напътствията на чиновниците на " Пътна полиция ", приканват от пътната организация. 

 

На Автомагистрала „ Струма “ придвижването за товарни коли над 12 тона в посока София е ограничено от пътен възел " Долна Диканя " до София. 

 

Проходът на Републиката е затворен за всички типове транспортни средства поради разчистване от изобилния снеговалеж, заяви за Българска телеграфна агенция Венцислав Ангелов, шеф на Областното пътно ръководство във Велико Търново.  

 

Всички екипи на Областното пътно ръководство работят за почистването на прохода, увери Ангелов, който също е на място. В момента снежната завивка в Прохода на Републиката е над 15 сантиметра, само че има навявания, което затруднява работата на екипите. Снеговалежът във Великотърновска област стартира преди час. Не е ясно по кое време ще бъде отворен проходът. 

 

Временно е лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин заради мощен снеговалеж и снегонавявания, оповестяват още от АПИ.

 

Заради упования снеговалеж и мощен вятър се затварят за придвижване на коли пътища от общинската пътна мрежа в община Нови пазар , заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен Ася Йорданова.  

 

Временните ограничавания по пътните сектори се вкарват със заповед на кмета Георги Георгиев до второ разпореждане. Движението на транспортни средства се не разрешава по пътищата Стоян Михайловски - Преселка, Векилски - Никола Козлево (Пет могили - Красен дол – Граница), Община Никола Козлево - Нови пазар (Мировци) в сектора с. Стоян Михайловски – Мировци. Ограниченията се вкарват с превантивна цел, посочи Йорданова. 

 

Шофьорите, на които в идващите дни им следва пътешестване, да потеглят с коли готови за зимни условия. ​

 

Водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, приканват от АПИ. 

 

Червен и оранжев сигнален код за снеговалеж и плевел вятър разгласи Национален институт по метеорология и хидрология за утре в редица области на страната. Снеговалежите ще продължат и количествата ще са обилни. Ще има виелици, снегонавявания и формиране на преспи. Ще духа мощен и плевел вятър с пориви до 100 километра в час.

 

Обстановката по граничните пунктове

 

Временно се лимитира придвижването за тежкотоварни коли по пътя Кюстендил – Граничен контролно- пропускателен пункт (ГКПП) " Гюешево " , оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Ограничението се постанова поради затваряне на граничния пункт от страна на Република Северна Македония заради влошена метеорологична конюнктура и снегопочистване, допълват от АПИ.

 

От основна дирекция „ Гранична полиция “ на Министерство на вътрешните работи също оповестяват на интернет страницата си, че заради неприятни метеорологични условия, краткотрайно е прекратено пропускането на товарни коли в посока Северна Македония. От там допълват, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ се правят строително-монтажни работи, по отношение на които прекосяването през граничния пункт е допустимо при съблюдаване на ограниченията за краткотрайна организация на придвижването.

 

По данни на „ Гранична полиция “ към 18 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ на границата с Турция трафикът е натоварен за товарни коли на излаз.

 

Интензивен е трафикът за товарни коли на излаз и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ на границата със Сърбия. 

 

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " и Граничен контролно-пропусквателен пункт “Никопол “ за товарни коли на излаз.

 

По информация на АПИ, прекосяването в сектор от моста при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ се реализира в една лента заради ремонтни действия. Участъкът е сигнализиран краткотрайно с пътни знаци, придвижването се контролира.

 

Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / " Липница “ и „ Крушари " / " Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8 до 20 часа.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР