Шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи,

...
Шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи,
Коментари Харесай

АПИ към шофьорите: Слагайте зимните гуми

Шофьорите да не потеглят с летни гуми към планинските проходи, тъй като прогнозата на синоптиците планува утежняване на времето. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. По високопланинските проходи през идващото денонощие се чака утежняване на времето и на доста места е допустимо дъждът да премине в сняг.

Прогнозата на синоптиците е за доста захлаждане. В тази връзка Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, на които им следва пътешестване през планинските проходи, да не потеглят на път с коли с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Пътноподдържащите сдружения са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг. Директорите на пътните ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР