Шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи,

...
Шофьорите да не тръгват с летни гуми към планинските проходи,
Коментари Харесай

АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към проходите

Шофьорите да не потеглят с летни гуми към планинските проходи, тъй като прогнозата на синоптиците планува утежняване на времето, приканиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " през днешния ден.

По високопланинските проходи през идващото денонощие се чака утежняване на времето и на доста места е допустимо дъждът да премине в сняг.

Пътноподдържащите сдружения са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Директорите на пътните ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, се споделя в известието от през днешния ден.

Официално към момента не е в действие законовото условие към гумите за зимния сезон. Според признати през предходната година ремонти от 15 ноември транспортните средства тряба да са наложително със зимни гуми или такива с дъллбочина на грайфера най-малко 4 мм. Глобата за шофиране с износени, или развалени гуми е 50 лв..

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР