Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно.

...
Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно.
Коментари Харесай

Шофьорите да не тестват високите скорости, съветва Борисов пред ремонтиран път

Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат рационално. Това посъветва министър председателят Бойко Борисов пътуващите при откриването на ремонтираните сектори Старо Оряхово - Долни Чифлик и Гроздьово - Провадия.

" Направим пътя и след месец желаят да вършим легнали служители на реда. Нали желаят да го вършим по-комфортно ", изясни Борисов. 18 млн. лв. били дадени за този път, стана ясно от думите на премиера.

След нещастието с паднала част от моста в Генуа, където към този момент има 39 жертви, Борисов е разпоредил финансиране и неотложно строителство на оборудванията в нашата страна. " Седем сме създали, пет се вършат, само че има и още няколко. Един да остане и там да стане повреда... ", не довърши опасенията си министър председателят.

Той изясни, че множеството уреди са на по 40-45 години. " Празнодумците приказват всеки ден, само че не са поставили една лопата бетон да ги стабилизират ", сподели Борисов без да дефинира кои са " празнодумците ".

Той напомни за моста на Автомагистрала " Тракия ", където носещата колона е висяла над автомагистралата.
" Всички тези рискови (места - б.р.) сме ги създали, с цел да не сътворяваме суматоха, само че има други, които са в неприятно положение. По проект един ще пристигна след 5 месеца, другият - след 8, като свършим " Хемус ". Искам да кажа на тези, които минават и не виждат служащи - не че не се работи, те работят долу в основите, където са на 120-128 м високи колони ", изясни министър председателят.

Той обясни технологията на ремонта - тези колони се " събличат ", излива се бетон и се вършат фундаментите. " Не са пипани от 40 година - към празнодумците се обръщам. Атакуваме ги, откакто видяхме какви са последствията в Италия, в Германия, в това число. Ще намерим метод да се довършат (мостовете - б.р.) ".

В отговор на въпрос какъв брой са оборудванията в неприятно положение Борисов се похвали, че се прави поддръжка: " радикално. Като се стартира от стъпките долу, изтичане на бетон. То като ги съблечеш облицовката на колоните вътре е като пяна. Аз съм ги водил софийските публицисти да гледат на " Тракия " мостовете - пяна, армировката е напълно корозирала. Не са поддържани. Калпаво са строени, няма водооттичане каквото би трябвало. Водата е текла - вместо през улуци непосредствено се е стичала през колоните. С годините - мраз, влага ", изясни Борисов действието на мостовите уреди по пътищата.

" Понеже очевидно не се е тормозил никой, всичко идва при нас ", сподели Борисов.

В отговор на имитация, че инфраструктурата на страната е в извънредно положение, той сподели: " Напротив! Кое е в извънредно положение? ". Журналистът незабавно се поправи, че не приказва за новите неща, на което министър председателят съобщи, че това била повода за непрекъснатите градежи и че асфалтът не се яде.

Запитан за банкрутиралия 4-ти по величина осигурител в България " Олимпик ", който оставя 200 000 автомобила без наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", министър председателят съобщи, че е упълномощил инспекцията на своя заместител Томислав Дончев. " Държавната организация... тя не е Държавна, а... - КаФеНето (Комисията за финансов контрол - б.р.), министър Горанов,... в случай че се види какво е направено, несъмнено ще има нарушавания, инспекции се вършат ", изясни Борисов.

На репликата, че 200 хиляди българи още веднъж би трябвало да сключат " Гражданска отговорност ", той отговори, че доста частници, в това число и компанията, която поддържа регистъра, е играла на най-ниските цени за публични поръчки с евтините артикули.
" След това настъпва подобен прелом. Работили сме доста старателно. Направили сме си изводите, не желая да мятам отговорност, тъй като това не е продуктивно ", сподели Борисов.

Правим един " склад ", където всички ведомства ще бъдат задължени ежеседмично да си хвърлят информацията. В електронните поръчки няма контрол, както в строителството, сподели министър председателят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР