Шофьорите без платени винетни такси ще бъдат санкционирани с електронни

...
Шофьорите без платени винетни такси ще бъдат санкционирани с електронни
Коментари Харесай

Глобяват с електронни фишове шофьорите без платени винетни такси

Шофьорите без платени винетни такси ще бъдат глобени с електронни фишове. От през днешния ден стартират проби за издаването им и след пробния интервал той ще бъде издаван и с това ще стартира електронният надзор на водачите, заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ на конгрес, проведен от Българско обединяване на водачите, оповестява БНР.

Автоматичната функционалност за правоприлагане ще глоби водачите, които минават през контролните рамки на Националното тол ръководство без годна електронна винетка. В момента надзор на пътя за платени винетни такси се прави от 105 мобилни екипа, които имат право да стопират нарушителите и да постановат наказания на място.

В случай че обещано транспортно средство няма годна електронна винетка, камерите ще снимат регистрационния му номер. Ако до края на деня нарушителят не е тестван от мобилните екипи на тол контрола, електронният фиш ще му бъде изпратен по пощата или ще му бъде връчен при последваща инспекция на пътя. След приемане на фиша той ще може да заплати обезщетителна такса в границите на 14 дни, с цел да избегне административно наказване за съответното нарушаване. В случай че товане се случи, притежателят ще получи наказателно разпореждане и ще би трябвало да заплати санкция.

След старта на тол системата от 1 март 2020 година електронен фиш ще бъде съставян и на притежатели на МПС над 3.5 т, които се движат по републиканската пътна мрежа без платена тол такса.

Проверка на валидността на е-винетките, в това число и на издадените посредством Агенцията за обществено подкрепяне, както и на тези на пререгистрирани коли, може да бъде тествана на уеб страницата www.bgtoll.bg.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР