Шофьори всеки ден чупят бариерите на жп прелез, за да

...
Шофьори всеки ден чупят бариерите на жп прелез, за да
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Шофьори ежедневно трошат бариерите на обхода на Враца и профучават през релсите /видео/

Шофьори всеки ден чупят бариерите на жп прелез, с цел да не чакат прекосяването на влака, научи BulNews.bg.
Абсурдната обстановка се случва на прелеза на обхода на Враца, който е част от интернационален път Е-79. Въпреки сигнализацията, доста водачи се вършат, че не виждат бариерите. Камиони и леки коли минават непосредствено през тях, като всекидневно чупят оборудванията.
На видео, публикувано от Нова телевизия, се виждат голям брой извършители, които обират бариерите, профучават през релсите и отпътуват по пътя си. Впоследствие се постанова чиновници на „ Железопътна инфраструктура “ да търсят откъртените греди по поляните в близост. Нови бариери се поставят всекидневно, а от време на време и по няколко пъти дневно.
Ограничението в региона е 40 км/ч. Много от водачите обаче не го съблюдават и профучават през прелеза. Спуснатата преграда и светлинната сигнализация предизвестяват за наближаващ трен. Преминаването в тези случаи крие огромен риск за живота на водача и спътниците му. Въпреки това обаче камерите на мястото са документирали десетки рискови и куриозни нарушавания.
На метри от бариерите е изложен автомобил, претърпял акцидент при погрешно прекосяване през железопътен прелез. Той обаче не стряска тези, които желаят да нарушават разпоредбите, и те не престават да фучат и да си играят на съветска рулетка с влаковете.
Видеата на джигитите се изпращат на Министерство на вътрешните работи за налагане на наказания.



СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР