Шофьори усвояват зарядни станции за електрически автомобили в Пловдив и

...
Шофьори усвояват зарядни станции за електрически автомобили в Пловдив и
Коментари Харесай

Нова мода! Окупират зарядни станции за електроавтомобили

Шофьори " усвояват " зарядни станции за електрически коли в Пловдив и ги употребяват като безвъзмездни парко места.

„ Още преди да са се научили, че на сините места за инвалиди не се паркира, започнаха да зарязват колите си на станциите за зареждане “, съобщи пред TrafficNews Надежда Николова- притежател на електромобил.

Читателят ни разяснява, че неколкократно е ставала очевидец на сходен вид окупиране на станциите. Оказва се, че методът на нарушителите основава доста по-голям проблем от просто неспокойствие. Броя на електро колите, регистрирани в Пловдив, надалеч надвишава този на станциите за зареждане. В града има 6 безвъзмездни станции, а записаните екоколи са близо 300.

Паркирайки на мястото обаче, нарушителите пречат на притежателите на електоравтомобили да употребяват станциите.

„ Зарядните кабели не са направени с такава дължина, която да разреши да паркираме автомобила си надалеч от станцията. Когато някой си зареже колата на станцията на бул. „ Мария Луиза “ да вземем за пример, той се снабдява с едно гратис място, от което надали ще бъде репатриран поради погрешно паркиране. Ако водач на екоавтомобил обаче паркира настрана, с цел да се включи на зарядната станция, то той ще пречи на придвижването и незабавно ще бъдат вдигнат от паяк “, разяснява още Надежда пред медията ни.

Не са редки и случаите, когато притежатели на екоколи употребяват местата до зарядните станции, само че без да зареждат.

TrafficNews потърси мнението на Общината, откъдето споделиха, че станциите за зареждане не се стопанисват от тях. Въпреки това, в случай че някой стане очевидец или пострадал от непозволено заето място за зареждане за безвъзмезден паркинг – то той може да алармира на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “. От Общинското дружество имат уговорката да подвигат коли от станциите.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР