Шофьори на ТИР-ове излязоха на протест срещу състоянието на обходния

...
Шофьори на ТИР-ове излязоха на протест срещу състоянието на обходния
Коментари Харесай

Стотици ТИР-ове блокираха „Витиня“, шофьорите протестират срещу лошия път /снимки+видео/

Шофьори на ТИР-ове излязоха на митинг против положението на обходния път през прохода „ Витиня”, съобщи Нова. Водачите на камиони излизат в поддръжка на свои сътрудници, които останали без книжки и регистрационни номера при опит да избегнат големите ями, в които чупят камионите си.
Водачите не спазили възбраната за тежкотоварни коли и траяли пътя си по автомагистрала „ Хемус”. Там обаче ги спрял полицейски патрул и наложил цялата суровост на закона.
Тази заран стотици тираджии блокираха прохода с претенции за естествени условия, с цел да могат да правят работата си. Протестиращите настояват, че дупките в прохода „ Витиня” пробиват резервоари и пукат гуми на камионите. Шофьорите избират риска да им бъдат наложени санкции по автомагистралата, тъй като ремонтът на камионите, потрошени в ямите, излиза по-скъпо.
Тираджиите и притежателите на транспортни компании упорстват за незабавни дейности от страна на държавното управление. Те се заканват, че ще вземат по-сериозни ограничения и ще затворят изцяло прохода.
Междувременно стана ясно, че към мястото на митинга към този момент е тръгнал министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР