Шофьори на български камиони сигнализират пред БНТ, че им е

...
Шофьори на български камиони сигнализират пред БНТ, че им е
Коментари Харесай

Турция затяга сигурността по границите, появиха се опашки от камиони

Шофьори на български камиони алармират пред Българска национална телевизия, че им е отказано да минат през ганицата край Свиленград. Тировете са връщани назад на наша територия с претекста, че би трябвало да прекарат 14-дневна карантина.
Превозвачите изясняват, че карантината е за лидера на тования автомобил, а не за самия товар. Затова на територията на България, водачите, които идват от рискови страни в Европа, се сменят с нов лидер - като по този метод се заобикаля карантината. Това работило досега.
Йордан Арабаджиев, шеф на Съюза на интернационалните превозвачи описа, че от 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени коли. Последните два дни казусът обаче е добил напълно нов размер. От нощес съвсем всички коли се стопират и не могат да преминат към Турция, което ще сътвори голям проблем на българския транспортен бизнес.
Петко Ангелов, притежател на транспортна компания, сподели, че над 100 камиона стоят на границата. Никой не им обяснил за какво. Той предложи на премиера Борисов също да наложи реципрочна 14-дневна карантина за турски камиони.
От Министерство на вътрешните работи напомнят, че Република Турция е въвела ограничаване за водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни, само че акцентират, че български камиони не са спирани. По данни на управляващите, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " трафикът на товарни коли е естествен. За влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. В същото време български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.
Шофьорите обаче настояват, че и в този миг десетки тежкотоварни коли чакат на границата ни с Турция, като съгласно превозвачите няма явен аршин, по който се пропущат тировете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР