Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в

...
Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в
Коментари Харесай

Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в София

Шофьори изгубили регистрационните табели на колите си при пороя в София Столичани търсят регистрационните номера на колите си във фейсбук група след през вчерашния ден шния пороен дъжд в София . След като попаднал на доста изявления на хора, сблъскали се с този проблем, един от членовете на групата “I see you KAT –София ” решил да провежда столичаните да пуснат информация за изгубени и открити табел и. Някои хора съумяха да издирят регистрационните номера на колите си, само че други нямаха този шанс. От Министерство на вътрешните работи обясниха, че с цел да пострадалите да си вземат нови табели е нужно да им бъде издадена служебна записка, след което да отидат в „ Пътна полиция ”.

Проливен дъжд се изсипа нощес в столицата, като по калкулации на синоптиците в другите региони на София са паднали сред 23 и 46 литра на квадратен метър дъжд при междинна месечна норма за юни от 75 литра на квадратен метър. Заради дъжда улици замязяха на реки, а екипите на пожарната са реагирали на на д 250 сигнала за наводнени улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини.

В обществените мрежи се появиха голям брой фотоси, които онагледиха обстановката в столицата по време на и след пороя . Впечатление направиха и колите, чиито регистрационни номера бяха изпаднали някъде по пътя. Между хората, които се оплакваха от усложненията поради проливния дъжд и тези, които демонстрираха подигравка в обстановката и означиха , че столицата се е трансформирала в сходство на аквапарк, имаше и водачи, които и здирваха табелите на колите си в обществената мрежа.



Един от членовете на известната фейсбук група „ I see you KAT-София ” Васил Бакалов решил да разгласява пост, под който всички пострадали да разгласяват информация за изгубени и открити регистрационни табели. Някои хора съумяха да намерят изгубените си номера, само че други нямаха този шанс. " Създадох този пост, защото след огромната стихия имаше доста постове на хора, които са изгубили регистрационните си табели и такива, които са разкрили непознати табели . Реших да класифицирам информацията на едно място, с цел да е по-лесно на хората . Вече има много хора, които откриха изгубените табели по този метод ", сподели основателят на концепцията в обществената мрежа.

Станислав Славов „ Национална полиция ” изясни пред Дарик какво би трябвало да направи всеки от пострадалите водачи . " Първото, което той би трябвало да направи, е да се обади в съответното районно ръководство и да съобщи неналичието на тази табела. След като той съобщи неналичието на табелата надлежно на него му се издава служебна записка и по-късно той би трябвало да се насочи към пунктовете на " Пътна полиция ", към по този начин наречените канали и да си вземе нова регистрационна табела, с цел да може да възвърне придвижването на своя автомобил ", сподели Славов.-->

Неприятна е обаче обстановката за посетители на София, които са имали шанса да посетят града през вчерашния ден . " Без регистрационна табела сами се досещате, че няма по какъв начин колата да се движи законно по пътищата на страната. В подобен случай лидерът е задължен да откри вид по какъв начин да придвижи транспортното средство до мястото, където е адресно регистриран, тъй като тази услуга се прави на мястото, където е адресно регистриран ", сподели Славов.

Така след вчерашния проливен дъжд, до момента в който някои табели стоят облегнати на стълбове и огради в София, само че не са попаднали във фейсбук група, столичаните ще би трябвало да освободят няколко часа от идващите дни, с цел да се наредят на опашка в „ Пътна полиция ” и търпеливо да изчакат, с цел да могат да употребяват колите си. Именно от опашките в КАТ се възмути  вътрешният министър Валентин Радев неотдавна след свое посещаване в столичната " Пътна полиция ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР