Шофьорът, за чиято кола се твърди, че ударила автомобила на

...
Шофьорът, за чиято кола се твърди, че ударила автомобила на
Коментари Харесай

Шофьорът, ударил Лейди Даяна във фаталния тунел, направи шокиращи разкрития

Шофьорът, за чиято кола се твърди, че блъснала автомобила на принцеса Даяна секунди преди съдбовния удар в парижки тунел, направи сензационни разкрития, свързани с следствието.

В извънредно изявление Ле Ван Танх, който е родом от Виетнам, проговаря за пръв път по отношение на изказванията, че неговият „ Фиат Уно “ е блъснал „ Мерцедес “-а на Принцесата на народа, оповестява „ Дейли Стар “.

Той уточни, че когато английски служители на реда го повикали във Англия, с цел да даде показания за злополуката, някои френски офицери му споделили: „ Не върви там “.



Принцеса Даяна умря, откакто колата ѝ се удари в дирек на тунел в Париж на 31 август 1997 година. Загинаха също годеникът ѝ Доди Ал Файед и водачът Хенри Пол.

Единственият оживял е Тревър Рийс-Джоунс – охранителят на Даяна, който е тежко ранен.

През 2006 година бащата на Ван Танх съобщи, че в деня на злополуката синът му си е поправил и пребоядисал колата. Според проверяващи, това може да значи, че е имало конфликт сред нея и автомобила на Даяна.

По това време 22-годишният Ван Танх е бил водач на такси. Той е разпитван от френски служители на реда, откакто били открити следи от багра по колата му, която била същата като тази на „ Мерцедес “-а.



Пред екип от създатели, пишещи нова книга за Даяна, той изяснява за какво до момента е мълчал и не е отишъл да даде показания в Лондон.

В дома си в Париж водачът, който е и бодибилдър, научил, че английските проверяващи към момента доста желаят да беседват с него.

„ Знам, че ще дойдат. Няколко пъти ми споделиха, че ще се върнат “, декларира той.

„ Знаете ли какво ми сподели френската полиция? „ Законът не е същият като във Франция, не върви там. Не върви там “, споделя водачът.

На въпрос по отношение на изказванията на татко му за пребоядисването на колата той дава отговор: „ В полицейския отчет – те знаят за какво я пребоядисах. Когато нямаш пари и имаш развалена остаряла кола, какво правиш? “.

Мъжът съобщи, че се усеща оневинен и почтен по обвиняванията, че е забъркан в гибелта на принцеса Даяна.

През 2017 година английският полицейски комисар Лорд Стивънс, който ръководел интервенцията по следствието, съобщи, че били помолили Танх да им спомага и да приказва с тях във връзка със случилото се.



„ Не го упрекваме за случая. В моя отчет се споделя, че „ Фиатът “ е забъркан в случилото се, само че не е причина за злополуката. Все още се опитваме да го разпитаме “, сподели той тогава.

Екип публицисти беседва с Танх това лято и издаде подкаст „ Даяна: Случаят е позволен “. Те издадоха и книга със същото заглавие.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР