Шофьорът с единия крак е в гроба, а с другия

...
Шофьорът с единия крак е в гроба, а с другия
Коментари Харесай

Експерт: Прахоляк и ръмеж на пътя край Свиленград го правят по-лош дори от лед

Шофьорът с единия крайник е в гроба, а с другия е в пандиза, разяснява Йонко Иванов 

По време на злополуката край Свиленград е имало неприятни метеорологични условия, а в този сектор асфалтът е много хлъзгав. С прахоляка, който се събира денем, дружно с лекия ръмеж, става по-лошо даже от лед. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов. 

„ Шофьорът с единия крайник е в гроба, а с другия е в пандиза. Това към момента никой в България не може да го разбере. Все още тази специалност се счита за доста безгрижна, доста безотговорна и доста добре платена “, добави той.

Владимир Тодоров от Българската асоциация на застрахованите и потърпевши при произшествия пък посочи, че прокуратурата е дала инструкции да се изследват разнообразни фактори – маркировка, настилка, предпазни системи, пътни знаци. 

Късмет е, че рейсът не се е обърнал, добави той.

„ Имаме дежавю – при злополуката в Своге имаше мощен дъжд, повредена мантинела и изхабен асфалт. Тогава починаха 20 души. Помним злополуката и с македонския рейс – неприятна маркировка, несъответствуваща мантинела. Нещата се повтарят. Собственикът на пътя би трябвало да носи своята отговорност. На пътя край Свиленград мантинелата е повредена и очевидно постоянно се случват произшествия. Има безхаберие на страната “, разяснява Тодоров.

„ Тази мантинела може да бъде прескочена от едно детенце. Ако рейсът е на 25 години, то тя е на 30. Къде са актуалните уреди “, попита Йонко Иванов.

Според него може би има и неточност на лидера, защото той е бил длъжен авансово да разучи маршрута си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР