Шофьорът на Юнион-Ивкони, за когото се смяташе, че е пиян

...
Шофьорът на Юнион-Ивкони, за когото се смяташе, че е пиян
Коментари Харесай

Юнион-Ивкони се противопоставя на кампанията срещу себе си

Шофьорът на " Юнион-Ивкони ", за който се смяташе, че е пийнал и ще ръководи рейс на компанията от " Виктория " в Лондон до София, е бил безупречен. За това осведомят от компанията транспортьор в свое известие до медиите.

От компанията са безапелационни, че новината за пияния водач е подправена и цели единствено да демонизира компанията.
Превозвачът насочва и директни обвинявания към bTV в изнудване.

 Български пасажери на протест поради пийнал водач в рейса им от Лондон
Български пасажери на протест поради пийнал водач в рейса им от Лондон

Пътниците извикали полиция

Фактите съгласно " Ивкони ":

Автобусът с регистрационен номер " Сухопътни войски 9941 КР " изпълнявал постоянен курс по линията София-Лондон-София. Рейсът трябвало да отпътува в 22 часа локално време на 13 октомври от автогара " Виктория стейшън " в Лондон.

" Графикът за работа на екипажите, който е напълно съгласуван с Регламент 561 на Европейска комисия, планува водач 1 , който е почивал повече от 48 часа в хотел в Лондон, да ръководи рейса до Германия (времето за шофиране без почивките е 9 часа), откъдето да застъпят водачи 2 и 3 , които също са почивали 24 часа в хотел преди да застъпят ", изясняват от компанията. Заедно с тримата водачи обаче се придвижвал и четвърти - водач 4 , който докарал рейса до Лондон и с ледвало да се придвижи паразитно (без да шофира) до Германия. Там същият следвало да почива 24 часа, от където да продължи по друга дестинация.

Тогава обаче пасажери (от " Ивкони " ги дефинират като " будни жители " , с кавички - бел. ред.) видели човек с униформа на компанията (шофьор 4) и се усъмнили, че същият е пийнал. От компанията транспортьор не показват дали в действителност е имало боязън измежду пътуващите.

" Въпреки уверенията на водач 1 и на дежурните диспечери от Централата на компанията в София, че набеденият четвърти лидер (придвижващ се паразитно) е пасажер, който в този и идващия ден е в отмора, обезпокоените пасажери викат полиция ", пишат от " Ивкони ".

На място пристигнали органи на реда. Те установили изрядността на документите и водачите. Униформените дори посочили на пасажерите на автобуса резултатите от тестът за алкохол на водачите, която била 0.00 промила , осведомят още от компанията, допълвайки, че във всеки миг и на всяка тяхна интернационална линия компанията разполага с водач " разполагаем ", който да може да обезпечи изключителни обстановки.

 Проверяват всеобщо рейсове и камиони
Проверяват всеобщо рейсове и камиони

На територията на цялата страна и другите членки на Европейски Съюз

Защо " Юнион-Ивкони " упреква bTV в рекет?

Според компанията транспортьор против нея се следи целенасочена акция. Такава изрично имало и от телевизия bTV, изясняват още.

Според известието на компанията на 17 август тази година управител продажби в медията оферира реклама за " Юнион-Ивкони " . На 20 август мениджърът в рекламния отдел на " Ивкони " дал отговор, че ще разяснява предлагането с управлението на превозвача, само че евентуално компанията нямало да се съгласи на толкоз висок бюджет.

" Следва интервал на " договаряния " и разяснения, в който няколко пъти бяхме " медийни герои " в сходни подправени вести ", пишат от " Ивкони " и не престават:
" На 27 септември мениджърът продажби в bTV ни подсети за себе си, като ни изпрати контракт за реклама за 50 000 лева без Данък добавена стойност месечно! "

В писмото към медиите от " Ивкони " ползват елементи от въпросния контракт, който останал неподписан. В това обаче от компанията виждат мотив за последвалите " подправени вести ".

" Юнион-Ивкони ": Поредната порция подправени вести, целящи да демонизират " Юнион- Ивкони ", и несъмнено, сме наясно, че ще продължат да бъдат продуцирани, с цел да " осведомят " аудиторията на " самостоятелната и справедлива, работеща в полза на обществото българска медия " bTV. А другояче - Свободата да избираме е отговорност.

В отговор на това превозвачът стартира акция под наслов " Не на рекета с подправени вести " - чрез осведомителните канали, с които разполага, от компанията ще осведомят за опити за изнудване от медии.

В известието се показва и че компанията ще си търси правата в съда : Да срещнем юристите си в съда с тези на БТВ и на всички техни " кореспонденти ", както и на медиите, разрешили си да популяризират подправени вести и да уронват престижа на " Юнион-Ивкони ". И да ви осведомяваме за резултатите от всеки един развой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР