Шофьорът на училищния микробус Румен Иванов Архипов, спасил живота на

...
Шофьорът на училищния микробус Румен Иванов Архипов, спасил живота на
Коментари Харесай

Предлагат посмъртна награда за шофьора, който спаси 13 деца и умря

Шофьорът на учебния микробус Румен Иванов Архипов, избавил живота на 12 деца, да бъде почетен посмъртно със званието Почетен жител на Кюстендил, предлага с докладна до Общинския съвет кметът на община Кюстендил Петър Паунов, съобщи " Дарик ".

Румен Архипов е роден на 11 март 1964 година. Учил е във Второ Основно учебно заведение и в Техникума по електротехника. Трудовият му стаж е в Оптико-механичния цех и Мини Бобов дол. От 15 години е водач в транспортна компания, пренасяща възпитаници от град Кюстендил към селата в общината. Той е един от обичаните водачи на учениците.

По данни от отчета на шефовете на Природо-математическата гимназия и Начално учебно заведение „ Св. Климент Охридски ” на 15 октомври, в деня на трагичния случай, Румен Архипов е превозвал 10 възпитаници от гимназията и двама от Началното учебно заведение, от Кюстендил към селата Слокощица и Пиперков чифлик.

По време на пътуването той получава солиден инфаркт и изпада в безсъзнание. В последните секунди от живота си той демонстрира същинско мъжество, като пробвайки се да овладее рейса, натиска с двата си крайници спирачката, дърпа ръчната такава, изключва мотора и съумява да спре в оградата на къща в село Слокощица.

Пренебрегвайки болката, която евентуално е изпитвал, той съумява да избави живота на децата, които е превозвал, написа в докладната до Общинския съвет, която ще бъде гласувана на 25 октомври /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР