Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече

Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече ...

Уволниха шофьора, хванат пиян зад волана на училищен автобус.


Шофьорът на училищен автобус, засечен да вози деца пиян, вече е дисциплинарно уволнен, съобщи зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

Вчера шофьорът бе засечен да кара пиян. Проверката с дрегер показа 1,99 промила.Още по тематаС 1,99 промила – шофьор на автобус вози деца 13 ное 2019 17:308

55-годишният водач преминал медицински преглед преди да седне зад волана, но не е бил тестван за алкохол преди работа. Причината е, че в училището не разполагат с дрегер, пише "Нова тв".
 
След инцидента от общината обещават да засилят контрола над шофьорите на училищни автобуси.

"Шофьорът е служител на Община Вълчи дол. Той е коректен, дисциплиниран, отговорен и ситуацията, в която той изпадна за нас наистина е много голяма изненада. Имам информация, че той е дисциплинарно уволнен", каза зам.-кметът на Община Вълчи дол Пепа Пенчева.

"Не съм говорила с него. Вчера разбрах от кмета за ситуацията. Той е шофьор, който беше предпочитан за екскурзии. Децата го харесват, учителите го предпочитат", каза още тя.

"Лично аз го видях. Не ми направи впечатление да е неадекватен. Държеше се съвсем нормално. Изглеждаше изморен, но в никакъв случай не е бил неадекватен", коментира зам.-директорът на училището Пенка Стоянова.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg